REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos neatsitiko taip, kad „Ekranas“ Čempionų lygos turnyro trečiojo etapo rungtynes su baltarusiais būtų žaidęs Kaune. Tuomet gausus sirgalių būrys būtų pradžiuginęs kauniečius verslininkus, o Panevėžiui atkišta špyga.

REKLAMA
REKLAMA

Tik trečiadienio vakarą „Ekrano“ futbolo klubas gavo iš Europos futbolo asociacijos (UEFA) patvirtinimą, kad Lietuvos klubui Čempionų lygos turnyro trečiojo kvalifikacinio etapo namų rungtynes liepos 26-ąją su Barysavo BATE (Baltarusija) komanda išimties tvarka leista žaisti Panevėžyje, „Aukštaitijos“ stadione.

REKLAMA

Toks sprendimas turėtų pradžiuginti Panevėžio verslininkus, nes rungtynių pasižiūrėti planuoja atvykti beveik tūkstantis futbolo sirgalių iš Baltarusijos.

Tiesa, nei miesto valdžia, nei „Ekrano“ futbolo klubo vadovai neskaičiavo, kokią nauda duoda miesto verslui, jeigu į Panevėžį stebėti sporto rungtynių atvažiuoja sirgaliai. Tačiau visi „Panevėžio balso“ kalbintieji – ir vicemeras Gintaras Šileikis, ir futbolo klubo „Ekranas“ prezidentas Aušrys Labinas, ir verslininkai vienbalsiai teigė: futbolo sirgaliai verslui naudingi.

REKLAMA
REKLAMA

Išgelbėjo geri santykiai

Beje, priimant sprendimą leisti „Ekranui“ rungtyniauti su baltarusiais namuose, atsižvelgta į tai, kad rungtynių „Ekranas“ – „Valletta“ UEFA delegatas gerai įvertino varžybų organizavimą: saugumą stadione, žiniasklaidos atstovų darbo vietų užtikrinimą ir gerą organizavimą, bendrą tvarką stadione.

Tiko svečiams ir tai, kaip buvo užtikrintas jų sirgalių saugumas, ir žiūrovų elgesys rungtynių metu. Taip pat gerai įvertinta „Aukštaitijos“ stadiono veja. Būtent puikus rungtynių organizavimas daug lėmė priimant UEFA sprendimą dėl rungtynių „Aukštaitijos“ stadione, tad buvo padaryta išimtis ir leista „Ekranui“ žaisti Panevėžyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Futbolo klubo „Ekranas“ prezidentas A. Labinas teigė, esą teisė rengti tokio aukščiausio lygio rungtynes „Aukštaitijos“ stadione pavyko tik dėl gerų santykių su aukščiausiais UEFA vadovais. „Gerai, kad pavyko išspręsti tą problemą, – kalbėjo prezidentas. – Viliuosi, kad miesto valdžia neapgaus ir suras pinigų sumokėti už tuos darbus, kuriuos iki antradienio privalome atlikti. Tokį žodinį pažadą turiu.“

A. Labinas tiki, kad miesto valdžia tikrai pažadą ištesės.

„Nemanau, kad atsitiks toks dalykas ir futbolo rungtynes vėl nukels į Kauną, neturėtų taip būti“, – kalbėjo jis, nors pridūrė, kad iki antradienio rungtynių dar būtina atlikti nemažai stadiono tvarkymo darbų.

REKLAMA

„Iki antradienio stadione privaloma atlikti tam tikrus minimalius darbus: atnaujinti atsarginio apšvietimo sistemą ties įėjimais į stadioną, sunumeruoti visas individualias stadiono kėdes bei atnaujinti žymėjimų sistemą, elgesio taisykles, visiškai įrengti saugumo bei rungtynių delegato patalpas, užtikrinti pakankamą maitinimo vietų ir sanitarinių patalpų skaičių stadione rungtynių dieną, įrengti atsarginį generatorių arba rengti rungtynes šviesiu paros laiku.“

Be to, A. Labinas tikisi, kad miesto valdžia pradės rūpintis ir kitu stadionu, nes „Ekranas“ šiuo metu būdama stipriausia Lietuvos komanda turi galimybę patekti į aukštesnius UEFA Čempionų lygos etapus – jeigu ne šiais metais, tai ateinančiais. „Todėl naujas stadionas reikalingas, bet jį pastatyti realu per dvejus ar trejus metus. Todėl reikėtų galvoti apie „Aukštaitijos“ stadiono renovavimą, kad jis atitiktų trečios kategorijos reikalavimus“, – paaiškino futbolo klubo prezidentas.

REKLAMA

Už pelną siūlo nuolaidas

„Ar kas nors skaičiavo, kokią verslui naudą davė atvykstantys futbolo sirgaliai?“ – klausėme A. Labino.

„Aš pats niekada tokiu skaičiavimu neužsiėmiau, bet manau, nauda nemenka, – teigė dienraščiui klubo čempiono prezidentas. – Net kai Panevėžyje rungtyniavo Maltos „Valletta“ komanda, kartu su futbolininkais atvažiavo apie 200 sirgalių. Jie gyveno viešbučiuose, važinėjo taksi, užkandžiavo kavinėse... Teko net girdėti, kad miesto centro kavinės pritrūko alkoholinių gėrimų. Panašiai bus ir kai mieste žais futbolo komanda iš Baltarusijos. Juk kartu su ja atvažiuos didelis būrys sirgalių. Kodėl šį pelną turime perleisti Kaunui? Nors kauniečiai, tarp kitko, mums siūlo visokių nuolaidų, kad tik rungtynės vyktų pas juos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokią naudą miesto verslui duoda sirgaliai, prisipažino neskaičiavęs ir vicemeras G. Šileikis. Jis tik pratarė, kad nauda turėtų būti nemenka.

„Girdėjau, kad į Panevėžį, be futbolo komandos, atvažiuos apie tūkstantį baltarusių sirgalių. Žinoma, jie ne tokie turtingi, kaip Maltos komandos sirgaliai, bet nauda bus. Juolab kad jie apsigyvens viešbučiuose, maitinsis kavinėse, važinės taksi. Todėl nauda verslui akivaizdi, ir reikia stengtis, kad kuo daugiau sporto varžybų vyktų mieste“, – postringavo mero pavaduotojas.

G. Šileikis vakar negalėjo tiksliai pasakyti, kiek pinigų miesto Savivaldybė skirs, kad iki antradienio būtų tinkamai sutvarkytas „Aukštaitijos“ stadionas, nors jis nenorėtų išgirsti informacijos, kad neatlikus reikiamų darbų ekraniečiai rungtyniaus Kaune. Pasiteiravus, kiek Savivaldybė sumokės už darbus stadione, vicemeras diplomatiškai išsisuko: „Skirsime finansavimą, o kiek pinigų bus skirta, paaiškės, kai bus aiškios darbų apimtys.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų