REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjančiam naujam kūrybiniam sezonui Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) rengia septynias premjeras suaugusiems ir vaikams abiejose ‒ Didžiojoje ir Mažojoje salėse bei pusmetį veikiančioje teatro studijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio pabaigoje startuojantis sezonas pirmiausia kvies žiūrovus į Jono Vaitkaus režisuotą suomių dramaturgo Juhos Jokelos veikalą „Fundamentalistas“, kurio skaitymai vyko pavasarį. Šis kamerinis spektaklis bus rodomas teatro studijoje, kurioje telpa apie pusę šimto žiūrovų. Spektaklyje vaidins dvi aktorių sudėtys: Povilas Budrys ir Rasa Samuolytė bei Neringa Bulotaitė ir Remigijus Bučius.

REKLAMA

Maestro J. Vaitkus statys ir didelės apimties spektaklį „Visuomenės priešas“ pagal Henriką Ibseną, kurį žadama parodyti dar šių metų lapkritį.

JAV ir Lietuvoje kurianti režisierė Jana Ros (Yana Ross) statys spektaklį „Hausas“, vadinamą garsaus filmo „Šokio doktrina“ interpretacija. Spektaklyje pagrindinius vaidmenis kurs aktorės Dalia Michelevičiūtė, Rimantė Valiukaitė ir Toma Vaškevičiūtė. Preliminariai šio spektaklio premjera numatoma gruodį.

REKLAMA
REKLAMA

Oskaras Koršunovas rengiasi statyti naujausią Mariaus Ivaškevičiaus pjesę „Išvarymas“ apie lietuvių emigrantų gyvenimą, o D. Michelevičiūtė rengiasi monospektakliui pagal poeto Česlavo Milošo (Czeslaw Milosz) eiles, kuris turėtų vainikuoti šįmet minimo rašytojo gimimo 100‒mečio programą.

Šį sezoną suplanuoti ir du spektakliai vaikams ‒ Valentinas Masalskis statys „Grybų karą“ pagal Justiną Marcinkevičių, o Evaldas Jaras ‒ savo kūrybos spektaklį „Murkšlinas ir Turkšlinas“, kuris pirmą kartą vaikams bus rodomas teatro studijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip Eltai sakė Nacionalinio dramos teatro atstovai, galutinis kito sezono repertuaras bus tvirtinamas rugpjūtį, todėl tikslios spektaklių premjerų datos dar nėra aiškios.

Šią vasarą LNDT nevyko ir nevyks į jokias gastroles, nes aktoriai įtemptai rengiasi būsimoms premjeroms, numatoma daug repeticijų.

Kitą sezoną teatras sulauks spektaklių ir iš kitų sostinės teatrų ‒ Vilniaus mažojo ir Eimunto Nekrošiaus „Menų forto“, vyks tradicinės kitų miestų teatrų gastrolės, viešės ir dar neskelbiamas spektaklis iš Maskvos, pelnęs „Auksinės kaukės“ apdovanojimą.

Nacionalinis dramos teatras kitą sezoną planuoja savo kamerinius spektaklius nuvežti mažesnių Lietuvos miestų žiūrovams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų