• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VšĮ Tauragės ligoninė Akušerijos ir ginekologijos skyriuje darbo sąlygos netenkina ne tik pacientų, bet ir pačių darbuotojų. Šio skyriaus vedėja Irena Narbutienė kreipėsi į savivaldybės administraciją, prašydama pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrauti nepanoro

Šiuo metu Akušerijos ir ginekologijos skyriuje įgyvendinamas europinis projektas, kuriam pasibaigus bus sutaupoma nemažai šilumos energijos. Šiuo metu šiltinamos sienos, įrengiamas šlaitinis stogas. Pastarosiomis savaitėmis Tauragę merkęs lietus tapo trikdžiu sklandžių darbų atlikimui. Lietaus vanduo pateko ir į renovuojamo pastato vidų.

REKLAMA

Bet didžiausia problema skyriaus darbuotojams – nuolatinis triukšmas ir nepalankios darbo sąlygos. Ligoninės direktorius Irmantas Mockus bendrauti sutiko tik raštiškai.

Tuo tarpu savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus „Tauragės kurjeriui“ patvirtino, kad kreipimąsi iš skyriaus vedėjos I.Narbutienės jis tikrai gavo.

– Į mus buvo kreiptasi užvakar. Kiek man žinoma, pirmiausia dėl netinkamų darbo sąlygų buvo kreiptasi į mus, o ne į ligoninės direktorių. Kaip mus informavo I.Mockus, po jo įsikišimo ir apžiūros vedėjos priekaištai nepasitvirtino. Visiems renovuojame skyriuje darbams yra specialus grafikas, tad nieko keisti negalima, – sakė A.Mosėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Įsikišimo nebeprašo

Savivaldybės administracijos direktoriaus teigimu, nors ligoninės pastate darbo sąlygos ne tokios, kokios turėtų būti, vienintelė išeitis pacientėms – dėl priėmimo derintis su kitais rajonais.

– Projektas vyksta, pinigus panaudoti reikia, kad ateityje aptarnavimo kokybė pagerėtų, – tikino A.Mosėjus.

A.Mosėjus pasakojo, kad jis pats dar šią savaitę su meru Pranu Petrošiumi buvo nuvykęs į tvarkomą ligoninės pastatą.

– Po apsilankymo įspėjome ligoninės direktorių, kad išsiaiškintų visą situaciją, jis išsiaiškino ir mūsų įsikišimo nebeprašo. Ligoninės direktorius surengė gamybinį pasitarimą su skyriaus darbuotojais, kurio metu viską ir aptarė, – tikino administracijos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Mosėjus puikiai supranta skyriaus darbuotojus, kad dirbti intensyvių statybų metu tikrai nėra lengva.

Viskas gerai

Akušerijos ir ginekologijos skyriaus vedėja I.Narbutienė tikina, kad dabar skyriuje viskas gerai.

– Na, ką aš galiu pasakyti, kaip ir kiekviename valdiškame darbe, reikia sujudimo. Gal man ir nereikėjo taip elgtis, tačiau mano kantrybė trūko. Jokių skundų iš savo skyriaus darbuotojų tikrai negavau, tačiau mano tokios pareigos, kad privalau rūpintis mūsų teikiamų paslaugų kokybe. Aš visada labai išgyvenu dėl savo pacienčių ir privalau užtikrinti bent minimalias sąlygas, – sakė vedėja.

REKLAMA

I.Narbutienė „Tauragės kurjerį“ tikino, kad po susitikimo su ligoninės direktoriumi ši problema išspręsta, ir sako, kad jokių nesklandumų darbe nebekyla.

– Viskas mums gerai, gal tik iš išorės pastatas atrodo nepatraukliai, nes esame apkasti, – juokėsi medikė.

Paklausta, ar pacienčių nesumažėjo, ji sakė, kad jų skyriuje yra mažiau.

Pacientai patys pasirenka, kur jiems gydytis, o pravažiuodami jie mato, kaip dabar atrodo skyrius, – pasakojo vedėja.

Darbų atlikti nevėluoja

UAB „Altausta“, kurios darbuotojai intensyviai pluša statybvietėje, darbų vadovas Linas Daugalas „Tauragės kurjerį“ patikino, kad darbai vyksta pagal grafiką ir kol kas tikrai neatsiliekama.

REKLAMA

– Kol kas viskas gerai, netgi galėčiau teigti, kad šiek tiek pagal planą esame išsiveržę į priekį. Šiuo metu šiltinamas fasadas, itin operatyviai dengiamas stogas. Beje, prasidėjo ir vidaus darbai – įrengiama šildymo sistema, pluša elektrikai, – pasakojo L.Daugalas.

Jo tikinimu, lietus nei pastatui, nei darbų atlikimui didelės žalos nepadarė.

– Dėl lietaus statyboms nuostolių beveik nebuvo, tik, kiek žinau, buvo sutrikęs gydytojų darbas, jie negalėjo tinkamai dirbti, – teigė darbų vadovas.

Justina ULBERKYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų