REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešbučiai, ypač keturių ar penkių žvaigždučių, yra paprastai ganėtinai saugūs: su seifu kambaryje, apsaugos darbuotojais, slaptomis stebėjimo kameromis ir t.t. Vis dėlto, pasitaiko atvejų, kad dingsta daiktai, jų savininkui apie tai net nenutuokiant. Žemiau pateikiami keli patarimai, kaip išvengti vertingų daiktų vagysčių:

REKLAMA
REKLAMA

1.      Jei viešbučio kambaryje yra seifas, visus vertingiausius daiktus laikykite ten. Jeigu seifas yra elektroninis, nušluostykite lietimui jautrų raktą drėgnu audeklu ir išdžiovinkite prieš įvesdami slaptą kodą. Darykite taip kiekvieną kartą naudodamiesi seifu.

REKLAMA

2.      Užrakinę seifą ir įvedę savo slaptą kodą, ant rakto spustelėkite kitus skaičius / raides, kurios nesudaro jūsų kodinio užrakto. Gali pasigirsti nedidelis aliarmas, tačiau jis greitai išsijungs ir niekas dėmesio į tai neatkreips.

Kai kuriuose viešbučiuose buvo sugauti darbuotojai, kurie naudojosi svečių kodiniais raktais, ant kurių palikdavo nedidelį aliejaus ar birios pudros kiekį, pagal kurį vėliau atsekdavo, kokie mygtukai buvo spaudžiami. Vienas įgudęs vagišius iš kiekvieno kambario seifo paimdavo po 1-2 dolerius, taigi savininkai to net nepastebėdavo. Tai nėra dideli pinigai, tačiau apsilankius per 400-500 kambarių, sumelė gaunasi gana apvali.

REKLAMA
REKLAMA

3.      Niekada nenešiokite vertingų daiktų minkštos medžiagos rankinėse ar kišenėse. Vagys gali prapjauti rankinę ir pasisavinti jų turinį, jums to net nepastebėjus.

4.      Išgėrę niekada nekvieskite nepažįstamųjų į savo kambarį. Atsarga gėdos nedaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų