REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi žino, kad švelnus įdegis odai suteikia sveiko spindesio, todėl, atėjus vasarai, kiekvienas skuba pasimėgauti saulės voniomis. Tačiau moksliniai tyrimai rodo, kad besaikis ir neatsakingas deginimasis saulėje sukelia daugybę odos problemų, taip pat ir odos vėžį.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant visų galimų grėsmių, mėgautis saule – galima ir netgi sveika, aišku, jei tik imsitės visų priemonių apsaugančių jūsų odą nuo žalingų saulės spindulių.

REKLAMA

Pateikiame jums keletą patarimų kada ir kaip tinkamai mėgautis saule, kad įgytumėte sveiką įdegį, bet neprisidarytumėte bėdos.

Kiekvieną kartą prieš besidegindami saulėje naudokite apsauginį kremą nuo saulės, kurio apsaugos lygis (SPF) būtų ne mažesnis kaip 15. Gausiai išsitepkite kremu bent 30 minučių prieš deginimąsi, kad oda spėtų sugerti kremą. Kai esate saulėje, kremu tepkitės kas 30 minučių.  Taip pat naudokite apsaugines priemones nuo saulės ir lūpoms, nes jautrios jų odos ląstelės taip pat yra erzinamos saulės spindulių ir lengvai nudega.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmaisiais kartais jūsų deginimosi saulėje trukmė neturėtų viršyti 10-15 minučių. Leiskite savo odai priprasti prie saulės. Per keletą dienų pamažu didinkite buvimo saulėje laiką. Geriausia, jei kaskart deginsitės vos 5-10 minučių ilgiau.

Būkite saulėje tik iki vidurdienio arba tik po 15 valandos. Laikas nuo 12 iki 15 valandos pats pavojingiausias, mat saulė tuo metu būna pati kaitriausia ir odai pridaro daugiausia žalos. Jei esate pietuose, venkite deginimosi iki 17valandos. Nepamirškite, kad net debesuotą dieną UV spinduliai daro gan stiprų poveikį jūsų odai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Degindamiesi apsiverskite kas 30 minučių ir gerkite daug vandens, kad išvengtumėte dehidratacijos. Būtinai dėvėkite saulės akinius, kad žalingi saulės spinduliai nepažeistų jūsų akies tinklainės.

Po to, kai pasimėgaujate saule, būtinai pasitepkite  drėkinamosiomis priemonėmis. Geriausiai tinka tos, kurių sudėtyje yra alijošiaus. Jis pasižymi raminamosiomis savybėmis, padedančiomis odai atvėsti ir atkurti  drėgmės balansą odos ląstelėse. Taip pat užkertą kelią  nudegimams ir kitiems odos dirginimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų