REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maisto gamintoja „Nestle“ žengė didelį žingsnį siekdama praplėsti savo veiklos mastą Kinijoje, šalyje, kuri yra laikoma viena iš didžiausių pasaulyje vartojimo rinkų, rašo naujienų portalas BBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Nestle“ pasirašė susitarimą, pagal kurį už 1,7 mlrd. JAV dolerių įsigis 60 proc. Kinijos saldainių ir užkandžių gamintojos, kompanijos „Hsu Fu Chi International“, akcijų. Šiuo susitarimu maisto gamintoja siekia padidinti savo pardavimus sparčiai besivystančiose ekonomikose.

REKLAMA

„Investicija yra labai palanki „Nestle“ kompanijai, kadangi „Hsu Fu Chi“ yra labai geras paskirstymo tinklas ir turi 6 proc. Kinijos saldainių rinkos“, – teigė „DMG & Partners“ analitikas Tanas Hanas Mengas.

Kinijos ekonomikos augimas leido sukurti labiau pasiturinčią viduriniąją klasę šalyje ir tapti jai viena iš svarbiausių vartojimo rinkų pasaulyje. Tai paskatino ir kitų pasaulinių kompanijų atėjimą į Kiniją.

REKLAMA
REKLAMA

Analitikai teigia, kad kompanijos siekia sutvirtinti savo pozicijas sparčiai besivystančiose rinkose, taip norėdamos kompensuoti paklausos sumažėjimą išsivysčiusiose rinkose, tokiose kaip JAV ar Europos valstybės.

Šiam „Nestle“ sandoriui dar turės pritarti Kinijos prekybos ministerija, Kaimanų salų teismai („Nestle“ yra įregistruota Kaimanų salose) ir „Hsu Fu Chi“ akcininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų