REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo liepos 11 d. pasieniečių vado Vainiaus Butino įsakymu trys VSAT Varėnos rinktinės užkardų vadai perkeliami tarnauti į kitas šios rinktinės užkardas pasienyje su Baltarusija.

REKLAMA
REKLAMA

Jų perkėlimas įvykdytas pagal Vidaus tarnybos statuto nuostatą, kad esant tarnybiniam būtinumui VSAT užkardų vadai be jų sutikimo gali būti perkeliami į kitas lygiavertes pareigas toje pačioje vidaus reikalų įstaigoje.

REKLAMA

Iki šiol VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardai vadovavęs majoras Ričardas Birvinskas nuo liepos 11 d. perkeltas į tos pačios rinktinės Tribonių užkardos vado pareigas.

Buvęs Tribonių užkardos vadas majoras Nerijus Ašmenskas perkeltas į Aleksandro Barausko užkardos vado pareigas.

Pastarajai iki šiol vadovavęs kapitonas Saulius Tamulevičius eis Druskininkų užkardos vado pareigas.

Šie pakeitimai atlikti siekiant tobulinti tarnybos organizavimą pasienyje su Baltarusija, efektyviau valdyti VSAT žmogiškuosius išteklius. Siekiama, kad tokia priemonė padėtų efektyviau užtikrinti sienos su Baltarusija apsaugą ir kovą su įvairiais pažeidėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį R. Birvinskas, N. Ašmenskas ir S. Tamulevičius pristatomi naujiems užkardų kolektyvams.

Iš viso VSAT Varėnos rinktinėje yra 5 užkardos.

Panašus trijų užkardų vadų perkėlimas praėjusių metų rugsėjį buvo įvykdytas ir sieną su Rusija saugančioje Pagėgių rinktinėje.

Toks užkardų vadų perkėlimas ateityje gali būti vykdomas ir kitose VSAT rinktinėse. Iš viso Valstybės sienos apsaugos tarnybos struktūroje yra 34 užkardos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų