REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kaziui Maksvyčiui ir vėl pavyko – jo treniruojama Lietuvos jaunimo iki 19 metų rinktinė vėl tapo čempione. Vėlų sekmadienio vakarą Lietuvos nacionalinė komanda žengė paskutinį žingsnį pasaulio čempionų titulo link, palauždami garbingai pasipriešinusius Serbijos krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiasis mūsų šalies rinktinės treneris K. Maksvytis dėkojo savo auklėtiniams už puikų žaidimą bei vylėsi, kad kada nors ši čempioniška rinktinė sudarys vyrų rinktinės pagrindą.

REKLAMA

„Jaučiuosi neapsakomai, kai tenka žaisti tokioje pilnoje salėje. Kai jauti tokį palaikymą už nugaros, kai komanda vykdo nurodymus, jaučiuosi puikiai. Sunku tai apsakyti žodžiais“, – teigė treneris.

– Kokį pažymį parašytumėte komandai? - žurnalistai paklausė K. Maksvytį.

– Nugalėtojai neteisiami. Serbai buvo pasiruošę, rungtynes pradėjome sunkiai. Jei pastebėjote, antroje dvikovos dalyje pradėjome taikyti aikštės gynybą, po to mums „atsirišo“ greitas puolimas. Mes tik kelis kartus suklydome. Šaunuoliai, vyrai „pajautė kraują“, išlaikė skirtumą iki galo.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokia pagrindine savybe išsiskiria ši komanda?

– Su šia komanda esu kokie ketveri metai. Su ja pradėjau dirbti, kai jiems buvo penkiolika metų ir mes laimėjome olimpinį festivalį. Po to tapome Europos čempionais iki 16 metų, iki 18 metų ir vėliau – pasaulio čempionais  iki 19 metų. Mes pažįstame vienas kitą labai ilgai. Esame susižaidę, susidraugavę. Ši komanda išsiskiria tuo, kad ji turi charakterį. Sugeba gerai žaisti svarbias rungtynes. Be to, šiame čempionate visiškai atsiskleidė Jonas Valančiūnas, kuris buvo tikras komandos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar tai buvo paskutinis J. Valančiūno čempionatas su šia rinktine?

– Sunku pasakyti, tikiuosi, kad ne paskutinis, bet įtariu, kad tai bus paskutinis. Jonas pradės pretenduoti į vyrų rinktinę bei prasidės NBA klubų reikalai. Kiek jis buvo, tiek jis mums labai padėjo. Jei dar sugalvos padėti – mes džiaugsimės. Tikiuosi, kad tai dar buvo ne paskutinis jo čempionatas.

– Ar anksčiau J. Valančiūnas buvo toks pat lyderis, kaip ir šiemet – „užvedinėdavo“ bei nuramindavo draugus, kai to reikėdavo?

– Anksčiau jam kabindavo naudingiausio žaidėjo titulą, žiūrėdami į perspektyvą. Šiemet turbūt buvo pirmas čempionatas, kai jis buvo tikras lyderis, tikras kapitonas, tikras komandos vedlys.

REKLAMA

– Pirmadienį komandos laukia pagerbimas. Kada pradėsite ilsėtis?

– Pradėsime tuoj pat, o čia, manau, maloni procedūra, kuria mes tikrai pasinaudosime. Šioje rinktinėje tikrai žaidėme ne dėl pinigų, ar naudos, o dėl didelio noro atstovauti savo šaliai, nes mes gerai jaučiamės kartu. „Atkentėsime“ paskutinį etapą – malonų etapą. Ką galime gauti – tai garbė ir žiūrovų palaikymas.

– Ši naktis bus bemiegė?

– Nenoriu labai išsiplėsti, bet, manau, žaidėjai tikrai to nusipelnė. Sunkiai dirbo. Šitas čempionatas buvo kitoks nei kiti. Pradėjome čempionatą pralaimėjimais, turėjome „perlipti“ per save. Jie parodė charakterį ir to nusipelnė. Ir jie – pilnamečiai (šypsosi).

REKLAMA

– Jeigu apibendrumėte ir sudėtumėte čempionato akcentus, ar būtų tarp jų amerikiečių pralaimėjimas rusams?

– Jei atvirai, mes norėjome sutikti ir amerikiečius, ir kroatus, nes patyrėme nesėkmes žaisdami su jais, tad norėjome atsirevanšuoti. Rusai ir kitos komandos mums palengvino kelią. Rusai pateikė staigmeną su amerikiečiais, tačiau tai įvyko ir šiandien.

– Su kuria komanda buvo sunkiausia žaisti?

– Turbūt su serbais. Pirmos rungtynės su Kroatijos rinktine buvo taip pat labai sunkios. Jie mums buvo neparankūs varžovai, nes visi žaidėjai išsidėsto ant tritaškio linijos ir gali pataikyti. Ir tą dieną pataikė. Serbija šiandien tris kėlinius mus klapmino savo gynybos veiksmais, privertė mus žaisti lėtą žaidimą, kol mes nesustojome į aikštės gynybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar serbai kuo nors nustebino?

– Ne, jie turi savo gynybos sistemą, kurią puikiai naudoja, ir kuri veikia prieš daugelį komandų. Gerai kovodavo dėl vietos aikštėje, jie neleisdavo įmesti kamuolio Jonui. Mes irgi buvome pasiruošę žaisti prieš tokią serbų gynybą ir viskas vėliau išsisprendė.

– Jokia kita krepšinio karta nėra tris kartus iš eilės iškovojusi aukso. Kiek arti tiesos būtų sakyti, kad ši karta yra bene geriausia per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį?

– Sunku vertinti, tai pamatysime ateityje. Pagal kitas komandas matome, kad iš tų čempionių ekipų atsirado nemažai gerų krepšininkų. Tikėsimės, kad ir šios kartos krepšininkai kada nors sudarys vyrų rinktinės pagrindą.

Taip pat skaitykite:

J. Valančiūnas: Lietuvos rinktinė būtų laimėjusi ir be mano pagalbos

Sostinė audringai švenčia krepšininkų pergalę

Drabužinėje pasaulio čempionai traukė M. Kalniečio mėgstamiausią dainą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų