REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija, užblokavusi elektros energijos tiekimą Baltarusijai dėl Minsko įsiskolinimo elektros eksporto monopolijai „Inter RAO“, pasielgė nepartneriškai. Tai pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, praneša „Interfax“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nepadoru Baltarusijos atžvilgiu. Taip elgtis negalima“, – sakė A. Lukašenka.

Baltarusijos prezidentas pripažino, kad Minskas yra įsiskolinęs Rusijai. „Nesuspėjame apmokėti, yra tam tikrų problemų. Aš vertinu tai kaip nepartneriškus santykius, jeigu nekalbėsime apie sąjungininkų ar broliškus santykius“, – pridūrė A. Lukašenka.

REKLAMA

Anksčiau Baltarusija kaltę dėl elektros tiekimo nutraukimo buvo prisiėmusi sau. Vietos valdininkai pareiškė, kad dėl situacijos kalti Baltarusijos energetikai.

„Belenergo“ savo ruožtu tvirtino, būtų galėjusi atsiskaityti su Rusija laiku, tačiau negalėjo išsikeisti vietos rublių į valiutą.

Rusija nutraukė elektros tiekimą Baltarusijai naktį į birželio 29 dieną po to, kai Baltarusijos kompanija laiku nesumokėjo įsiskolinimo (600 mln. rublių) už elektrą. Iškart po to Minskas pareiškė radęs lėšų sumokėti už elektrą, tačiau tiekimas buvo atnaujintas tik liepos 2 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų