REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, sveikindama Lietuvos žmones Valstybės – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo – dienos proga, ragina prisiminti savo istoriją ir išbandytomis vertybėmis grįsti savo gyvenimus ir darbus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikriausiai ne vienas iš mūsų, dar kartą minėdami Karalių Mindaugą, dar kartą įsiskaitydami į straipsnius ir knygas, nušviečiančias Jo vietą ir svarbą mūsų istorijoje, dar kartą atrasime Lietuvos praeitį – įdomią ir nepakartojamą, romantišką ir tragišką, žiaurią ir viltingą. Ir visada – tikrą, brangią ir savą. Dėkodama už dėmesį savo tėvų ir protėvių gyvenimui, kartu visų Jūsų prašau nepamiršti, kad kažkam ta praeitis, XIII ir vėlesni amžiai buvo dabartis, kurioje žmonės ieškojo gyvenimo prasmės ir atsakymų į svarbiausius klausimus. Žmonės gyveno savo gyvenimus, dirbo žemę, augino vaikus, gynė ir saugojo savo valstybę ir tuo pačiu rašė Lietuvos istoriją“, – teigia I. Degutienė.

REKLAMA

Seimo Pirmininkė kviečia ir šiandien, kilus abejonėms dėl apsisprendimų, prisiminti stiprybės ir tikėjimo šalia esančiais žmonėmis ir savo darbais galinčią suteikti mūsų valstybės istoriją ir ją rašiusius žmones.

„Todėl, kai šiandien ieškome atsakymų į nuolat iškylančius klausimus, kai abejojame, kuo tikėti ir kaip elgtis, kai nežinome, kas yra tikrosios vertybės, prisiminkime, kad ir mes rašome istoriją – savo asmeninę ir savo tautos, savo valstybės istoriją. Tikriausiai ši mintis nei mūsų darbų, nei mūsų gyvenimo negali padaryti lengvesnio, tačiau – esu tikra – gali suteikti stiprybės, suteikti daugiau tikėjimo dirbamu darbu, daugiau tikėjimo šalia gyvenančiais žmonėmis“, – sveikinime sako I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė linki, kad kiekvienas žmogus atrastų, įžvelgtų ir atpažintų kuo daugiau šių vertybių savo gyvenime, kito žmogaus akyse ir gyvojoje Lietuvos istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų