REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 1 d. įsigaliojo  Visuomenės informavimo įstatymo pataisos, suteikiančios galimybę lietuviškiems komerciniams kanalams iš kabelinių ir abonentinių televizijų operatorių reikalauti pinigų už galimybę rodyti jų programas.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šios priežasties maždaug 100.ooo abonentų, kurie naudojasi kabelinės TV bendrovių  „Vinita“, „Init“, „Sugardas“ paslaugomis, nebematys ne tik LNK televizijos, bet ir šiai grupei priklausančių „TV1“, „Info TV“ ir „Liuks“ kanalų. Šių kanalų retransliavimas analoginiu formatu  nuo liepos 1 d. nutrauktas nepavykus  susiderėti su LNK grupe dėl retransliavimo sąlygų.

REKLAMA

UAB  „Init“ generalinis direktorius ir Lietuvos telekomunikacijų operatorių asociacijos prezidentas Paulius Živatkauskas, teigia: „Derybos su LNK sekėsi sunkiai, mes nesutikome mokėti, nes tai reikštų nuostolius. Tad pasiekėme su LNK kompromisą – nusprendėme neberodyti LNK grupės programų analoginiame formate, tačiau žiūrovai jas galės matyti užsisakę mūsų skaitmeninę televiziją“ , – VZ.LT sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso „Init“ grupė turi apie 120.000 abonentų. Apie 100.000 televiziją  žiūri analoginiu formatu, todėl nuo šiandien LNK transliuojamų programų jie nebematys. Likusias tris LNK grupės programas bus galima užsisakyti sumokėjus papildomą mokestį.

LNK: operatorių prašomas mokestis – neadekvatus

LNK penktadienį išplatino pranešimą spaudai, kuriuo pabrėžia nesitaikysianti su kabelinių televizijų grupės vykdomu spaudimu ir žiūrovų klaidinimu dėl lietuviškų televizijos programų retransliavimo.

„LNK televizija gavo nuolatinių žiūrovų skundų, kad minėtos įmonės bando įvesti neadekvatų mokestį žiūrovams už galimybę žiūrėti televizijos programas LNK, TV1, „Liuks!“ ir „InfoTV“. Visų šių kanalų kaina retransliuotojams nesiekia nė 20 centų abonentui mėnesiui, jei retransliuojamos visos keturios programos. Nutraukti  LNK, TV1, „Liuks!“ ir „InfoTV“ retransliavimą šių kabelinių televizijų vartotojams nėra LNK sprendimas. Tokia situacija susiklostė dėl šių kabelinių televizijų sprendimo nemokėti už lietuviškų kanalų retransliavimą, nors už  užsienietiškų programų retransliavimą buvo ir yra mokama nuolat“, – teigiama pranešime. Pasak LNK generalinės direktorės Zitos Sarakienės, kanalų grupė už teisę transliuoti jų programas norėjo gauti mažiau nei 1 proc. nuo esamos kainos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pabrėžiame, kad tokių nesutarimų neiškilo su kitais analogiškas paslaugas teikiančiais operatoriais. Visus lietuviškus kanalus žiūrovai gali ir toliau matyti pasirinkę kitą operatorių“, – pranešime spaudai cituojama Z.Sarakienė.

Transliacijų nutraukimas – spaudimas kitiems kanalams?

Remiantis prieš metus atliktų tyrimų apie kabelines televizijas Lietuvoje duomenimis, mokamas televizijas žiūrovai dažniausiai renkasi dėl juose esančių lietuviškų kanalų. Net 75 proc. ir 71 proc.  respondentų nurodė dažniausiai žiūrintys TV3 ir LNK kanalus, populiariausių televizijų sąraše net – šeši lietuviški kanalai.

REKLAMA

Reaguodama į kabelinės TV tiekėjo sprendimą nutraukti net kelių lietuviškų televizijos kanalų transliavimą, TV3 televizija taip pat išplatino pranešimą, kuriame tokie veiksmai vertinami kaip pernelyg skuboti ir nenaudingi nei verslui, nei klientams.

„Init“ sprendimą netransliuoti visų LNK grupės kanalų vertiname kaip skubotą ir neverslų. Dėl šio sprendimo nukentėjo žiūrovas – jam šiuo metu nerodomi net keturi lietuviški kanalai, dėl jų pašalinimo sistemoje pasikeitė ir kitų TV kanalų numeracija. Jau sulaukėme daugybės skundų iš savo žiūrovų, kad šiuo metu jie neranda TV3 ir TV6 kanalų, – rašoma pranešime. – Neabejojame, kad abi suinteresuotos pusės šį konfliktą išpręs greitai, o skubotas sprendimas stabdyti retransliaciją nėra spaudimas kitoms komercinėms šalies televizijoms.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų