• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovo Dominiko Stroso-Kano byla, pasak šaltinių, baigia sužlugti.

REKLAMA
REKLAMA

D. Strosas-Kanas, suimtas gegužės 14 dieną ir apkaltintas seksualiniu Niujorko viešbučio kambarinės užpuolimu, buvo laikomas favoritu Prancūzijos prezidento rinkimuose. Dėl šio įvykio jis buvo privertas atsistatydinti iš TVF vadovo posto ir pamiršti prezidentines ambicijas. Vis dėlto dabar atsirado tikimybė, kad prokurorai nutrauks D. Stroso-Kano bylą, ir jis galės dalyvauti prezidento rinkimuose.

REKLAMA

Su byla susipažinęs šaltinis ketvirtadienį informavo, kad prokurorai pradėjo abejoti kambarinės liudijimo patikimumu. Iš pradžių policija ir prokurorai trimitavo apie jos liudijimo patikimumą. D. Stroso-Kano gynyba bandė nuginčyti kaltinimus smurtiniu užpuolimu, teigdami, kad santykiai buvo abiejų pusių sutikimu.

„The New York Times“ pranešė, kad prokurorai ketvirtadienį susitiko su buvusio TVF vadovo advokatais aptarti, ar panaikinti kaltinimus sunkiu nusikaltimu. Teigiama, kad D. Strosas-Kanas gali būti paleistas už įsipareigojimą teismui ir kad prokurorai gali jo prašyti prisipažinti kaltu dėl baudžiamojo nusižengimo, tačiau jo advokatai tikriausiai tam prieštaraus.

D. Stroso-Kano advokatas ketvirtadienį sakė, kad penktadienį jo klientas grįš į teismo rūmus Niujorke prašyti teisėjo pakeisti jo paleidimo už užstatą sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų