REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip rašo guardian.co.uk, nieko nenustebino, kad 2012 m. vyrų aprangoje vyraus sportinė tematika. Bet, nepaisant to, Prancūzijos sostinėje vykusiuose madų šou ateinančiam pavasariui buvo galima išvysti šviesių, nematytų, idėjų. Taigi, ko naujo išmokome?

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis britų dizaineris iš „Louis Vuitton“ mados namų – puikus

Kim Jones, naujas vyrų stiliaus ir studijos direktorius prabangiuosiuose prancūzų mados namuose, vadovaujamuose Marc'o Jacobs'o, pristatė debiutinę vyriškų drabužių kolekciją, kurią visi, tąkart buvę Paryžiuje, sutiko be galo entuziastingai. Dizaineris, baigęs „Central Saint Martins“ dailės ir dizaino kolegiją Londone ir dirbęs su „Umbro“, „Topman“, bei, visai neseniai – „Dunhill“ mados namais, pristatė iki pirštų galiukų precizišką, šiuolaikinę, kelionių įkvėptą kolekciją vyrams su sportišku „cinkeliu“. K. Jones teigė, kad jį įkvėpė „pasiturintys žmonės, ypač – Amerikos aristokratija ir tai, kaip pastarieji keliaudavo šešiasdešimtaisiais bei septyniasdešimtaisiais“.

REKLAMA

Paryžiaus vyrų mados savaitė(guardian.co.uk nuotr.) (nuotr. Gamintojo)Paryžiaus vyrų mados savaitė(guardian.co.uk nuotr.) (nuotr. Gamintojo)

Dizaineris elementų kūrybai pasisėmė iš „Ivy League“ (sporto asociacija, vienijanti aštuonias privačias aukštąsias mokyklas šiaurės rytų JAV), kuriuos sumaišė su prabanga bei specializuota sportine apranga. K. Jones'o kolekcijoje taip pat buvo justi afrikietiški prieskoniai – dizaineris ten praleido savo vaikystę ir buvo įkvėptas žymaus menininko Peter Beard, įamžinusio rytų Afriką bei laukinį gyvenimą dokumentinėse juostose, knygos „The End of The Game“.

REKLAMA
REKLAMA

Visa ši patirtis susipynė į puikų languotą audinį, primenantį tradicines masajų gentyje vyraujančias raudoną ir mėlyną spalvas, sumaišytas su „Louis Vuitton“ namų ženklu tapusiais „Damier“ langeliais. Tai buvo žavus kolekcijos akcentas, gebąs tapti bet kuo: pradedant marškinėliais, baigiant didžiuliu šaliku, apmuturiuojančiu dėvintįjį smėlio spalvos kostiumu.

Kiti nauji prisilietimai: puikūs „Varsity“ stiliaus švarkai bei didžiuliai krepšiai, ant kurių puikavosi logotipas iš baltos, mėlynos, juodos bei raudonos spalvų. Žavūs buvo ir aksesuarai, ypač – sandalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

John Galliano toliau plėtoja teismo salės įvaizdį

J. Galliano teismo ansamblį sudarė švarkais bei liemenėmis vilkintys vyrai su šalikais, nedėvintys jokių marškinių. Praėjus kelioms dienoms po kolekcijos pristatymo, šis naujas įvaizdis sugadino naujos dizainerio kolekcijos įspūdį prancūziškame „Salomon de Rothschild“ viešbutyje. Ar marškinių nebuvimas – tai logiška progresija, sekanti po prieš tai buvusių marškinėlių itin plačiais kaklais?..

Paryžiaus vyrų mados savaitė(guardian.co.uk nuotr.) (nuotr. Gamintojo)Paryžiaus vyrų mados savaitė(guardian.co.uk nuotr.) (nuotr. Gamintojo)

Balta – ateinančių metų tendencija

Nuo galvos iki kojų švytinti balta. Šį įvaizdį siūlė net trys mados namai: „YSL“, „Comme des Garçons“ ir „Givenchy“. Nepaisant to, jog gaivi balta karštą vasaros dieną yra tikras išsigelbėjimas, baltos, kone permatomos kelnės, rodos šiek tiek juokinga ir nepraktiška idėja. Bet taip jau būna su mada: kuo daugiau tam tikrų variantų matome, tuo labiau prie jų įprantame ir, galiausiai, imame jų norėti.

REKLAMA

Tuo tarpu „Hermès“ mados namai pristatė kolekciją, gausią laisvų, dryžuotos baltos medžiagos kostiumų, plačiomis kelnių klešnėmis ir neįliemenuotais švarkais. Tačiau ši kolekcija privertė nusivilti, kadangi „Hermès“ mados namai visais laikais kūrė tik pasiturintiems ir norintiems gerai atrodyti žmonėms, tuo tarpu šie plazdantys kostiumai priminė tai, ką galima nesunkiai pasisiūdinti pačiam.

Visi susitelkę ties 2012-ųjų olimpinėmis žaidynėmis Londone

Sportas – tai svarbiausia tendencija, vienijanti visus ateinančio sezono vyriškus drabužius, tačiau kolekcijos patrauklumu itin skyrėsi viena nuo kitos. Ko gero, Dries Van Noten buvo tas dizaineris, kurio kolekcijoje – daugiausiai geidžiamų drabužių. Pastarieji pasižymėjo itin minimalistine sportinės aprangos išraiška. Sportinė striukė 2012 m. greičiausiai bus tas drabužis, kurį įsigyti – privalu, o vyraujančios spalvos buvo vandenyno, drėgme alsuojančios rudos bei irzlios geltonos.

REKLAMA

Kiti su sportu susiję pastebėjimai: „Givenchy“ pasiūlė klostytus teniso sijonėlius ir žalią sportinį „Wimbledon“ viršutinį drabužį; Margaret Howell priminė senus regbio šortus; Martinas Margiela – raudoną, nailoninį apsiaustą. Tuo tarpu bent pusė Paryžiaus mados savaitės priekinių eilių žiūrovų buvo apsiavę „old-school“ sportbačius („Nike“ arba „New Balance“ firmų) be jokių kojinių.

Trumpi kostiumai ir dvieiliai švarkai

Tiek trumpi kostiumai, tiek ir dvieiliai švarkai nepraranda populiarumo jau kelis pastaruosius sezonus ir vis dar išliks madingi. Dizainerės Margaret Howell kolekcijos pristatymo metu šie variantai vyravo pigesnėje „MHL“ drabužių linijoje, kuri, anot dizainerių komandos, šį sezoną buvo labai populiari ir, nepaisant panašių modelių pasikartojimo, buvo puikiai parduodama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu, nepaisant visų „YSL“ bei „Comme des Garçons“ pastangų įdiegti madingo vyro, kuris deriną švarką su šortais, įvaizdį, vargu, ar toks variantas artimiausiu metu prigis. Tačiau, galbūt galima tikėtis, jog šis derinys išpopuliarės 2012 m., kaip atsvara gresiančiam sportinės aprangos paplitimui?..

Prašmatnios kelnės

Kokteilinės kelnės vyrams ateinančią vasarą bus beprotiškai madingos. Dar nė neprasidėjus mados savaitei Paryžiuje, „Prada“ buvo pademonstravusi gėlėmis margintas siaurėjančias kelnes vyrukams. Tuo tarpu Dries Van Noten pristatė plačiais horizontaliais auksinės, vandenyno ir baltos spalvos dryžiais puoštas kelnes, o „Lanvin“ pasirodymo pabaigoje pasirodė modelis su ryškių, vertikaliai dryžuotų kelnių pora. Mados namų „YSL“ dizaineris Stefano Pilati prie tokių kelnių prisiuvo patogias kišenes, bet labiau už šią jo išmonę pribloškė pačio dizainerio išvaizda – po kolekcijos pristatymo nusilenkti išėjęs vyras pasirodė mūvįs leopardo raštu margintomis kelnėmis.

Tuo tarpu Paryžiaus gatvėse knibždėjo vyrų, su malonumu vilkinčių vasariškas, ryškiaspalves kelnes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų