• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už teismo sprendimo nevykdymą turtuoliui teks sumokėti baudą arba atlikti bausmę seniausioje šalyje areštinėje

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus 3-ias teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje verslininkas Marius Gelažnikas kaltinamas nevykdęs teismo sprendimo ir nenugriovęs nelegaliai suręstų statinių Vilniaus senamiestyje.

REKLAMA

Posėdžio metu M. Gelažnikas tikino, jog teismo sprendimo nepavyko įgyvendinti dėl objektyvių priežąsčių, mat  nurodymus dalijančios institucijos susiginčiojo tarpusavyje.

Į teismą atvykęs verslininkas paprašėį kitą posėdį iškviesti susijusi su statinių priežiūra atstovus ir architektus, kurie galės patvirtinti, kodėl nepavyko įvykdyti teismo sprendimo nugriauti statinius.

Prieš kelerius metus M. Gelažnikas, neturėdamas  leidimo statybai, rekonstravo parduotuvės, esančios pastate, priklausančiam pasaulio paveldui, fasadą,  padidino ir pakeitė vitrinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Teisiniu požiūriu negali būti toleruojama tokia situacija, kad daugiau nei 10 metų egzistuotų nelegali statyba ir negalima būtų jos pašalinti. Teisėtumo principas reikalauja nedelsiant šalinti teisės pažeidimus, o teisinių santykių subjektams yra draudžiama piktnaudžiauti savo teisėmis, todėl neteisėtos statybos padariniai turi būti pašalinti per teismo nustatytą protingą terminąg, – anksčiau konstatavo teismas.

 

Už teismo sprendimo nevykdymą gresia bauda arba areštas.

Šiuo metu statiniai jau nugriauti, todėl teisme suabejota, ar verslininkas gali būti teisiamas. Juolab, kad Seimas priėmė įstatymą, kuriuo leido įteisinti nelegalius statinius.

Gelažnikas teigė nesutinkąs su jam pateiktais kaltinimais ir yra įsitikinęs, kad  apkaltintas nepagrįstai.

Nugriautos M. Gelažniko kolonos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų