• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nušautas, nes važiavo be bilieto

Nors jau XXI amžius, pasaulyje tai šen, tai ten pasitaiko ir minios teismų, kai su įtariamaisiais susidorojama be teismo proceso.

REKLAMA
REKLAMA

Plėšikus apgynė policija

Meksikoje, San Lorenco Akopilko mieste, policija tik didelėmis pastangomis sutrukdė miniai nulinčiuoti degtinės parduotuvės plėšikus. Kad nuo minios įsiūčio išgelbėtų tris vyrus ir vieną moterį, teko ant kojų sukelti visą miesto policiją.

REKLAMA

Vietinių gyventojų minia policijos automobilį, kuriame buvo areštuoti įtariamieji, užpuolė viduryje dienos. Tuo metu, kai į automobilį pasipylė kruša akmenų, jame sėdėjo Hugo Manuelis Vera (25 m.), Endželas Ibara Alamilja (24 m.), Ivanas Manuelis Sotelas Haras (48 m.) ir Virdžinija Luna Servantes (19 m.). Išsigandusi šutvė lindo po sėdynėmis ir slėpėsi vienas už kito, o akmenys ir plytos daužė automobilį. Kai išbiro stiklai, dešimtys ištiestų rankų bandė įsikabinti į plėšikus.

REKLAMA
REKLAMA

Kad minia nesudraskytų plėšikų į gabalus, juos užstojo policininkai. Su šalmais, prisidengę skydais, jie kiek atstumė užpuolikus, tačiau neilgam. Netrukus minia vėl priartėjo prie automobilių ir kol atvyko specialiosios pajėgos gerokai aplamdė tvarkos sergėtojus.

Vienuolika sumuštų policininkų išvežė greitoji, dar keliems žaizdas aptvarstė vietoje. Dviem pareigūnams praskeltos galvos ir jie paguldyti į reanimaciją, vienas – be sąmonės. Ligoninėje atsidūrė ir vienas plėšikas.

Atvykusi riaušių malšinimo policija minią išvaikė ašarinėmis dujomis.

Atsibodo netvarka

Vietiniai gyventojai žurnalistams aiškino, kad jie esantys tikrai ne kokie nors alkoholikai ir ne dėl to bandę nuskalpuoti plėšikus – girdi, tiesiog atsibodusios mieste siaučiančios nusikaltėlių gaujos, kurios plėšia parduotuves, butus, namus. O policija su plėšikais beveik nekovojanti, nes daugelis pareigūnų gaunantys duokles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išgirdęs tokius žmonių teiginius, Meksikos policijos atstovas sakė, kad būtinai bus atliktos apklausos, kad būtų išsiaiškinta, ko iš tikro taip užpyko žmonės. Jis taip pat pabrėžė, kad jei ne policininkų pasiaukojimas, plėšikai būtų buvę nulinčiuoti.

Linčas tiek Meksikoje, tiek kaimyninėse Lotynų Amerikos šalyse gan populiarus.

Štai Gvatemaloje autobuso keleiviai žiauriai susidorojo su Aleksandra Marija Tores. Jie moterį sumušė, o po to apipylę benzinu bandė padegti. Minia ją apkaltino banko apiplėšimu. Kartu su Aleksandra buvusiems trims vyrams pavyko pasprukti nuo policijos, o jų palikta moteris, savo nelaimei, įšoko į autobusą... Nuo minios teismo ją išgelbėjo policininkai ir nusivežė į areštinę.

REKLAMA

Pernai Gvatemaloje buvo bandyta nulinčiuoti 219 žmonių, iš jų 45 buvo užmušti. Dar prieš metus nukentėjusiųjų buvo dvigubai mažiau – iš 102 žmonių, patyrusių minios teismą, mirė 8. Matyt, liaudis nepatenkinta policijos darbu ir pati bando daryti tvarką.

Nužudė nekaltus

Panašiai su nusikaltėliais bandoma kovoti ir visai kitame pasaulio pakrašty. Pakistane, Penžabo provincijos Sialkoto mieste, keli žmonės užmušė du paauglius brolius, o paskui jų kūnus pakabino ant stulpų. Šį susidorojimą stebėjo ne tik minia, bet ir keli policininkai. Ir neatsirado nė vieno, kuris sutrukdytų tokiai keršto akcijai.

REKLAMA

Baisiausia tai, kad broliai nukentėjo būdami visai nekalti. Jiedu ėjo žaisti kriketą, o tuo metu iš parduotuvės išbėgo du jauni plėšikai – ir dingo miesto gatvelėse. Plėšikus besivejantys parduotuvės apsaugininkai užsipuolė pro šalį ėjusius paauglius, nes jiedu nešėsi krepšius, panašius į plėšikų.

Šį įvykį nufilmavo minioje buvę žmonės. Kai siužetas buvo parodytas per televiziją, daugelis pakistaniečių pasipiktino. Žmones sujaudino tai, kad minioje neatsirado nė vieno žmogaus, kuris užstotų linčiuojamus brolius. Net policininkai tiesiog stebėjo, kai kruvinus paauglių lavonus apsaugininkai kabino ant stulpų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spaudžiant visuomenei buvo pradėtas tyrimas. Sulaikyti keturi pareigūnai ir dar dešimt įtariamųjų. Nukentėjusiųjų šeimą aplankė vidaus reikalų ministras, jis pakvietė žmones liudyti, kad būtų nubausti kaltininkai. Vėliau svarstyta, ar nevertėtų juos pakabinti ant tų pačių stulpų, ant kurių kabėjo nekaltų vaikinų lavonai.

Pavojinga nemokėti

Ukrainoje buvo sulaikyti trys taksistai, surengę linčo teismą nemokiam keleiviui.

Tardant paaiškėjo, kad tik sugrįžęs iš kalėjimo 33 metų Zaporožės gyventojas ne vieną kartą važinėjosi taksi, bet pinigų nemokėdavo. Paprašęs vairuotojų palaukti, jis dingdavo be pėdsakų. Bendraudami vienas su kitu taksistai greitai išsiaiškino, jog juos apgaudinėja vienas ir tas pats keleivis. Ir kai vieną kartą jis įsėdo į automobilį, jo vairuotojas tuoj pat į pagalbą pakvietė kolegas. Jie gerokai apkūlė sukčių ir uždarė vieno namo rūsyje. Sakė, laikys, kol šis atsiskaitys. Tačiau pinigų taip ir nesulaukė – sumuštas vyras iki ryto numirė. Bandydami užmaskuoti pėdsakus, taksistai vyro lavoną išmetė dykvietėje. Milicija labai greitai išsiaiškino įtariamuosius ir juos sulaikė.

REKLAMA

Keleiviai  nukenčia ne tik nuo taksistų. Du kontrolieriai, traukinyje Maskva–Brestas sugavę keleivį be bilieto, jį žiauriai sumušė, apiplėšė ir dar privertė išplauti vagoną, kad nesimatytų kraujo. Kai nukentėjusysis pabandė iškviesti miliciją, kontrolieriai kartu su palydovais atėmė mobilųjį telefoną ir dokumentus. Vėliau, kai Možaiske žmogus norėjo išlipti iš traukinio, jo stotyje neišleido, bet išmetė iš vagono traukiniui kiek pavažiavus. Traukinyje nukentėjęs žmogus dar susitrenkė ir smegenis.

Dar blogiau baigėsi tadžikui Rustamui Baibekovui, kuris be bilieto važiavo Maskvos metro traukiniu. Jį sulaikęs milicininkas Borisas Kostruba pareikalavo susimokėti baudą. R. Baibekovas pinigų neturėjo. Tolesni milicininko veiksmai aplinkinius pribloškė... „Ką man su tavim daryti? Nušauti, ar ką?..“ – tai pasakęs, milicininkas išsitraukė pistoletą ir šovė R. Baibekovui į veidą! Kulka perėjo burną, suskaldė žandikaulį ir per sprandą išėjo lauk. Visa laimė, kad žmogus liko gyvas. Milicininkas buvo nuteistas kalėti 9 metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų