REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijos gyventoja, subjaurojusi savo veidą po nepavykusios savižudybės, tikisi gauti Viktorijos Nikolajevos veidą, kuri apsinuodijo Bodrumo kurorte.

REKLAMA
REKLAMA

Turkė Sezgin Ergen, kuri jau 18 metų bando atkurti savo ankstesnį veidą, subjaurotą po bandymo nusižudyti, tikisi, kad grįžti prie pilnaverčio gyvenimo jai padės rusės Viktorijos Nikolajevos veidas.

REKLAMA

1993 metais S. Ergen stengėsi nusižudyti dėl pavydaus vyro patyčių. Nusivylusi moteris šovė sau į galvą iš vyro medžioklinio šautuvo. Gydytojams pavyko išgelbėti jos gyvybę, tačiau veidas buvo subjaurotas. Per visus šiuos metus ji išgyveno 60 veido plastinių operacijų, medikams pavyko atkurti viršutinę veido dalį, tačiau jai iki šiol tenka slėptis po medicinine kauke.

Gydytojai pažadėjo padėti moteriai surasti veido donorą. Gegužės pabaigoje į tą pačią ligoninę, kurioje guli S. Ergen, atvežė 23 metų merginą iš Rusijos. Viktorija Nikolajeva iškart buvo nukreipta į reanimaciją – ji buvo ties gyvybės ir mirties riba po to, kai nusinuodijo metilo spiritu, kuris buvo įmaišytas į viskį pasiplaukiojimo jachta Bodrume metu.

REKLAMA
REKLAMA

„Pamačiau Viktoriją per televizorių. Buvo baisu, kas su ja nutiko – ji juk tokia jauna“, - sakė S. Ergen. „Aš meldžiausi, kad ši rusė pasveiktų. Tačiau vieną dieną pažįstamas gydytojas pasakė man, kad ji beveik nebeturi vilčių išgyventi. Tuomet ir pagalvojau, kad, galbūt, nelaiminga rusų mergaitė gali man padovanoti naują gyvenimą. Aš nežinau, kaip kalbėtis su jos mama. Manau, sielvarto iškankinta moteris nesiryš tokiam žingsniui, tačiau, duos Dievas, ji mane supras ir sutiks padėti“.

Transplantologijos specialistai mano, kad, kol Viktorija yra komos būsenoje, dar yra laiko padaryti tyrimus dėl suderinamumo ir pasiruošti operacijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viktorijos smegenys mirė, ji dabar faktiškai idealus organų ir audinių transplantacijos donoras, tačiau kol kas pagal Turkijos įstatymus mergina yra gyva ir nieko iš jos išpjauti negalima“, - naujienų portalui Lifenews.ru pasakojo Izraelio gydytojas-transplantologas Mirabi Katariašvili.

Turkijoje apsinuodijusi Viktorija Nikolajeva (lifenews.ru nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Turkijoje apsinuodijusi Viktorija Nikolajeva (lifenews.ru nuotr.)

Pasak gydytojų, Viktorijos būklė labai bloga. Jos smegenys mirė, tačiau širdis vis dar plaka.

23 metų Viktorija atvyko į Turkiją pavasarį po to, kai apsigynė diplomą. Ji ruošėsi pagaliau pailsėti kurorte ir padirbėti gide. Gegužės pabaigoje V. Nikolajeva su kolegomis išvyko į kruizinį vakarėlį jachta. Alkoholyje, kuris buvo pilstomas vakarėlio metu, buvo rasta metanolio – nuodingos medžiagos, kuri paralyžiuoja žmogaus nervų sistemą ir palaipsniui ją užmuša.

Apie 30 jachtos keleivių kitą dieną atsidūrė ligoninėse, keturios jaunos merginos mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų