REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaimynai kovai su vaikų seksualiniu išnaudojimu skiria daugiau dėmesio, nei Lietuvos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Ne paslaptis, jog Lietuvos, kaip ir Latvijos teisėsaugininkai, prioritetu laiko kovą su kontrabanda paliekant šešėlyje vis labiau plintančios pedofilijos atvejus.

REKLAMA

Ne tik policijos, bei ir prokuratūros pareigūnai bijo priimti ryžtingą sprendimą prieš nusikaltėlius, išnaudojančius vaikus, abejodami, ar nepažeis žmogaus teisių.

Tuo tarp Estijos policija skiria itin daug dėmesio su šiuo reiškiniu pasitelkdama vis daugiau tarnybų ir pajėgų kovai su iškrypėliais.

Šiaurės šalies Kriminalinės policijos vadovas Raigo Haabo sunerimęs, jog daugėja nusikaltimų, susijusių su vaikų seksualiniu išnaudojimu bei prekyba nuotraukomis virtualioje erdvėje: „Nusikaltėliai sukuria savo tinklapius ar specialius puslapius internete, kuriais naudojasi tik pateikus šifruotus slaptažodžius. Ten keičiasi ir prekiauja nuotraukomis, kur yra pavaizduoti vaikų seksualinio ir fizinio išnaudojimo atvejai“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet policija užfiksavo 196 atvejus (pernai 89 per tą patį laikotarpį). Lietuvoje - 18 atvejų, tačiau pernai per penkis mėnesius - 72 nusikaltimai.

Pasak R.Haabo, dabar, kai atsirado daugiau techninių galimybių kovoti su nusikaltimais elektroninėje erdvėje. Be to, vis daugiau žmonių pasitiki policija ir praneša apie pedofilijos atvejus, vaikų seksualinį išnaudojimą pornografijai gaminti.

Į Estijos baudžiamųjų veikų sąrašą jau įtraukta ir tokia priemonė, kaip turto, įgyto nusikalstamu būdu, konfiskavimas.

„Nesvarbu, kad automobilis ar butas užrašytas giminaičių vardu, konfiskuojame. Net, jeigu nusikaltėlis turi du mobiliuosius telefonus. Paimam ir juos", - teigė Kriminalinės policijos vadovas R.Haabo. Pasak jo, didžiausia bausmė - laisvės atėmimas iki 5 metų.

Pasak jo, policija itin veiksmingai kovoja su pedofilijos apraiškomis Estijoje, padeda kolegoms Suomijoje ir kitose šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų