REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijoje pagaminta pirmoji pasaulyje autonominė žarnyno endoskopijos priemonė,judanti juo savo eiga, pranešė  „Medgadget".

REKLAMA
REKLAMA

„Mermaid" pavadintas įtaisas yra miniatiūrinė nuotoliniu būdu valdoma vaizdo kamera, įmontuota glotnioje kapsulėje. Šio įrenginio skersmuo – 1 cm, ilgis  – 4,5 cm. Skirtingai nuo kitų panašių endoskopijos priemonių, judėjimui naudojančių natūralius  raumenų susitraukimus, „Mermaid" slenka į priekį varomas magnetinio varikliuko. Pacientą apžiūrinėjantis gydytojas kapsulę valdo specialia vairalazde, kuria gali preciziškai nukreipti jį į dominančias žarnyno vietas. Videokameros perduodamas vaizdas rodomas gydytojo monitoriuje.

Specialistų teigimu, didžiausias „Mermaid" pranašumas prieš kitus tokios apskirties įrenginius yra tas, kad jį galima tiksliai nukreipti į gydytoją dominančiąvirškinimo trakto vietą. Pranešama, kad visa apžiūra pradedant stemple, baigiant kapsulės išėmimu iš tiesiosios žarnos, trunka  vos kelias valandas. Šį laiką galima dar labiau sumažinti, jei „Mermaid" bus ne prarytas, o įvestas per išeinamąją angą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų