REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatui („EuroBasket 2011“) besirengiantys Lietuvos ir užsienio krepšinio gerbėjai aktualiausia informacija nuo šiol gali dalytis internetu. „EuroBasket 2011“ organizacinis komitetas trečiadienį pristatė unikalią sirgalių platformą fanspace2011.com, kuri bus pasiekiama ne tik kompiuteriais, bet ir išmaniaisiais telefonais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – naujiena ne tik Europos krepšinio čempionatų, bet ir apskritai sporto renginių istorijoje. Šia unikalia platforma Lietuva parodys, kad ji pirmauja Europoje ne tik pagal šviesolaidinį internetą, bet ir sporto inovacijas IT srityje“, – spaudos konferencijoje Vilniaus miesto savivaldybėje sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

REKLAMA

Svetainėje fanspace2011.com pateikiama aktualiausia informacija – nuo virtualių žemėlapių (miestų planų) su vaistinių, ligoninių, policijos, maitinimo ir apgyvendinimo taškų nuorodomis iki galimybės virtualioje erdvėje matyti, kur renkasi ir ką veikia draugai, tos pačios rinktinės gerbėjai. Svetainėje galima skelbti informaciją apie susisiekimą tarp miestų, renginius, kurie gali sudominti kitus krepšinio sirgalius.

„Manau, kad ši naujovė bus labai naudinga krepšinio aistruoliams. Kartais tikrai būna sudėtinga susigaudyti svetimame mieste ir palaikyti nuolatinį ryšį su kolegomis. Dažnai krepšinio gerbėjams kyla problemų ir dėl kalbos barjero“, – sakė Lietuvos krepšinio aistruolių lyderis Tomas Balaišis–Sėkla, kuris į svarbiausias varžybas, kuriose dalyvauja Lietuvos rinktinė, važinėja nuo 2003 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „EuroBasket 2011“ Organizacinio komiteto Žiniasklaidos ir komunikacijos grupės vadovao Lino Kunigėlio, vienas pagrindinių sirgalių platformos uždavinių – padėti pirmą kartą Lietuvoje ar viename iš šešių čempionato miestų besilankantiems asmenims. Svetainėje pateikiama išsami informacija apie arenas, varžybų tvarkaraščius, visuomeninį transportą, barus, restoranus bei viešbučius, kitas apgyvendinimo vietas. Norintys atras ir kaip turiningai praleisti laisvalaikį, kai nevyks varžybos. Bus pateikiama informacija apie lankytinas vietas, pramogas, čempionato organizatorių akcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Patogu, paprasta ir prieinama kiekvienam“, – taip apie naujovę sakė L. Kunigėlis.

Virtualioje platformoje, kurią kūrė maždaug dešimties žmonių komanda, jau vyko geriausios Lietuvos nacionalinę krepšinio rinktinę palaikančios skanduotės rinkimai, nuo Joninių bus galima registruotis akcijai „Varom už Lietuvą“, startuosiančiai liepos 6 dieną Kaune.

Rugpjūčio pradžioje sirgalių platforma, kurioje informacija pateikiama lietuvių ir anglų kalbomis, bus galima naudotis jau ir mobiliaisiais telefonais.

„Mūsų pristatoma sirgalių platforma nebus laikinas projektas. Juo labai susidomėjo „FIBA Europe“ ir kitas Europos pirmenybes rengiantys slovėnai. Manau, kad tokia ar kiek modifikuota sirgalių platforma netrukus ne tik bus kiekvienose didesnėse sporto varžybose, bet ir ras kitokių pritaikymo galimybių“, – teigė M. Špokas.

REKLAMA

„EuroBasket 2011“ organizatoriai netrukus pristatys dar vieną šiuolaikinėmis technologijomis paremtą naujovę.

„EuroBasket 2011“ yra didžiausias krepšinio renginys Europoje per visą istoriją. Pirmą kartą jame dalyvaus 24 stipriausios Senojo žemyno komandos, kurios iš viso žais 90 rungtynių. Nacionalinės šalių rinktinės rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis kovos ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į Londono olimpines žaidynes.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų