REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Aš gavau žinių iš savo kolegų, kad procesas pajudėjo iš mirties taško, detalių negalėčiau komentuoti, bet, mano turimomis žiniomis, PST sutiko pasirašyti ekspertų komisijos parengtą sutarties nutraukimo sutartį. (...) Sandėrio dalyviai yra Pilių direkcija ir UAB „Papėdė “, – sakė kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, sutartyje yra užfiksuoti darbai, kuriuos PST būtinai turi prieš pasitraukdamas įvykdyti objekte, bet ten nėra nurodyta, kiek už tuos darbus bus mokama. A. Gelūno teigimu, tai, kad iš anksto nebūtų nurodomos darbų kainos, kurios būtų lygios 2008 metų kainoms, buvo viena iš svarbiausių sutarties nutraukimo sąlygų.

REKLAMA

Sutartis yra nutraukiama, o būtiniausi darbai atliekami, kas leidžia kilus neaiškumų dėl darbo broko ar dėl kitų trūkumų pareikalauti atsakomybės, ir tai neabejotinai reiškia įkainių sumažėjimą. Atskyrus darbus kaip nutraukimo proceso dalį, rudenį mes teiksime pakartotinei ekspertizei“, – sakė A. Gelūnas.

Ministras neatmeta, kad PST gali pareikalauti atlyginti nuostolius už laikotarpį, kai dėl juridinių neaiškumų visos lėšos buvo „įšalusios“ ir valstybė nevykdė savo įsipareigojimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėjo būti atsakymas kovą, bet iki tol nebuvo pajudintas klausimas. Visai gali būti, kad už laikotarpį nuo kovo iki to laiko, kai pajudės darbai, gali tekti sumokėti tam tikrus nuostolius bendrovei“, – dėstė A. Gelūnas.

Ministras neatmeta galimybės, kad konkursas likusiai projekto darbų daliai bus skelbiamas dar nebaigus atlikinėti būtiniausių darbų, kaip ir to, kad konkursą gali vėl laimėti PST.

„Prokurorai nėra pateikę išvados ir girdėjome viešoje erdvėje, kad ta išvada veikiausiai nebus ilgą laiką pateikta. Kol nėra pateikta išvada, ar yra nusikaltimo sudėties PST dalyvavime šiame projekte, neatmetu galimybės, kad galėtų laimėti ir tas pats rangovas“, – sakė A. Gelūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras teigė, kad yra dedamos visos pastangos, kad Valdovų rūmai būtų baigti iki Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai 2013–aisiais.

„Gerai tai, kad procesas pajuda, nes jie galėjo skųsti visą šitą modelį, jeigu jie būtų skundę sakydami, kad jie teisūs ir jie nori atlikti visus darbus, mes anksčiau prognozavome, kad procesas galėtų įstrigti dvejiems metams ir daugiau, o dabar procesas nestringa“, – sakė A. Gelūnas.

Pasak ministro, iki šiol už darbus Valdovų rūmuose PST sumokėta maždaug 262 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų