• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Makalius.lt skaitytojas Mindaugas sutiko pasidalinti patirtimi ir papasakoti, kaip jam sekėsi pigiai nukeliauti į Maroką (Afrika).

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl nusprendėte keliauti pigiai?

Tiesa sakant, pirmą kartą skridau su „Ryanair“ . Supratau, jog pigiai keliauti yra nuostabu. Jokių agentūrų, jokių suplanuotų vizitų, viską derini tik tu ir tik taip, kaip tau patinka. Be to, daug mažiau išleidi kelionių bilietams.

REKLAMA

Kur keliavote? Kiek sumokėjote už bilietą ir išleidote svečioje šalyje?

Aplankėme Maroką (Afrika). Už bilietus mokėjome 600 Lt vienam žmogui į abi puses (Vilnius – Diuseldorfas – Marakešas; Marakešas – Frankfurtas – Vilnius). Skridome tikėdamiesi pakankamai pigios kelionės ir neapsirikome – nakvynė, vietinis transportas, maistas ir lauktuvės mums kainavo 1200 Lt dviems žmonėms. Visos kelionės trukmė 9 dienos.

Trumpai apie maršrutą

Lėktuvas leidosi Marakeše – dideliame ir tikrai įspūdingame mieste. Marakeše praleidome dieną ir sprukome iš jo šurmulio į šalies gilumą.

Maroke turistams (tiek pavieniams, tiek keliaujantiems su organizatoriais) yra siūlomi du pagrindiniai „maršrutai“: pirmasis – keliauti į žemyną, antrasis – prie vandenyno. Pirmuoju atveju pamatysite kalnus, dykumas, antruoju – mažus žvejų miestelius ir gražius paplūdimius.

REKLAMA
REKLAMA

Marakešas (nuotr. Gamintojo)Marakešas (nuotr. m.wikitravel.org)

Mes pasirinkome tarpinį variantą – keliavome iki kalnų ir krioklio, o vėliau – iki vandenyno. Mūsų maršrutas atrodė maždaug taip: Marakešas, Azilal miestelis, kur yra garsus krioklys „Ouzoud“, Sidi Ifni, Mirflet. Labai nerekomenduočiau važiuoti į Agadyrą, nes ten visiškai neįdomu ir brangoka, nors vietiniai brangiausiu miestu vadina Marakešą. Keliavome žiemą, tačiau tai nesutrukdė maudytis ir mėgautis saule. Vietiniai vaikščiojo su kepurėmis ir striukėmis, o mums buvo labai šilta ir gera.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtina aplankyti

Lagzira – nepakartojamo grožio paplūdimys, neįtikėtinos raudonos spalvos uolos. Čia buriuotojų rojus.

Ouzoud – įspūdingas krioklys. Kažkas net pakomentavo, jog Niagaros krioklys nesukelia tiek emocijų.

Marakešas – triukšmingas, didelis ir „amžinai judantis“ miestas. Būtina apsilankyti, nes vaikščiosite siauromis gatvėmis ir jus atakuos prekeiviai bei zujantys motociklai. Marakeše  pajausite bent dešimties matytų filmų atmosferą.

Sidi Ifni – mažas miestelis, buvusi Ispanijos kolonija prie vandenyno. Šiomis dienomis senoliai prancūzai čia perka vilas. Visiškos ramybės oazė. Jei norite gyventi paplūdimio viešbutyje, ryte matyti ir girdėti vandenyną už 25 Lt asmeniui, o pietums valgyti šviežias jūros gėrybes už 13 Lt, tuomet kraukitės lagaminus.

REKLAMA

Sidi Ifni (atrip2morocco.blogspot.com nuotr.) (nuotr. Gamintojo)Sidi Ifni (atrip2morocco..com nuotr.)

Mirflet – ramus ir draugiškas miestelis prie jūros. Labai malonūs žmonės, pilnas turgus vaisių ir visokių smulkmenų, kaktusų pievos ir į uolas dūžtančios bangos.

Neįmanoma visko išvardinti, tad belieka patiems nuvykti ir pasižiūrėti.

Pigios kelionės privalumai ir trūkumai?

Privalumų daugiau – visada pats sprendi, kur keliauti ir ką pamatyti. Tai reiškia, jog niekada nebūsi nusiminęs dėl blogos programos ar gido. Pigios kelionės trūkumų yra tik tiek, kiek nori, kad jų būtų. Gali būti, kad kažkam rankinis bagažas bus tikra nesąmonė, nes telpa ne visi daiktai, bet galiu pasakyti, kad į Afriką galima nuskristi su viena kuprine ir sėkmingai nepasigesti nė vieno daikto visas 9 dienas. Svarbiausia turėti atsarginių pinigų kortelėje ar bent galimybę iš kur jų gauti.

REKLAMA

Kokie artimiausi kelionių planai ir ko palinkėtumėt  skaitytojams?

Artimiausi kelionių planai – neplanuoti atostogų, o atsibudus durti pirštu į žemėlapį ir pasidomėti ar yra pigių skrydžių. Marokas – antra po Egipto Afrikos žemyno valstybė, kur galima nebrangiai ir labai gerai pailsėti bei pakeliauti. Jei jau nusprendėte aplankyti Maroką – būtinai pasidomėkite, pasiruoškite kelionei, turėkite bent preliminarų maršrutą arba visiškai jo neturėkite. Manau,  skaitytojai moka pigiai keliauti, tad palinkėsiu tik drąsos pažinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų