REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Libijos sukilėliai ir lyderio kariškiai dalyvavo susišaudyme netoli vakarinio Libijos Zlitano miesto. Sukilėliai bando išplėsti savo pajėgas į rytus nuo sostinės.

REKLAMA
REKLAMA

„Reuters“ korespondentų komanda, esanti Misratos priemiestyje, pasakojo, kad susišaudymas vyko 20-ies kilometrų teritorijoje. Sukilėliai teigė, kad jie taikėsi į valdžios pajėgų tankus ir amuniciją netoli Zlitano miesto.

REKLAMA

„Mūsų strategija - viską užbaigti šiandien, tačiau kai kuriems kovotojams tai atrodo žaidimas, - sukilėlių vadovas sakė “Reuters„. - Jie pradėjo šaudyti, kai nereikėjo to daryti, ir viską sugadino“.

Zlitano miestas yra už 160 kilometrų nuo Tripolio. Tai yra antras po sostinės svarbiausias miestas šalyje, todėl sukilėliams būtų didelė pergalė, jei pavyktų jį užimti.

Sukilėlių atstovas teigė, kad Misratos mieste žuvo 10 civilių ir dar 40 buvo sužeista M. Kadafio pajėgoms pradėjus miesto apsiaustį. Tačiau šis pranešimas kol kas nepatvirtintas.

Susišaudymas netoli Zlitano miesto buvo vienas žiauriausių nuo praėjusios savaitės įvykių, kai per susirėmimus žuvo 31 sukilėlis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų