REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis Baltijos kanalas (PBK) ir „Skubis bio natural“ visus gamtą mylinčius žmones šią vasarą kviečia tapti „Eko skautais“. Pastebėję miške ar pievoje paliktas šiukšles gyventojai skatinami jas surinkti ir sudėti į specialius greitai yrančius ekologiškus šiukšlių maišus. Būti gamtos puoselėtojais gali visi – tereikia savo žygdarbį užfiksuoti vaizdo kamera ar fotoaparatu ir vaizdais pasidalinti internete, o 20 šauniausių „Eko skautų“ bus apdovanoti išmaniaisiais telefonais.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo birželio 15 iki rugpjūčio 15 dienos vykdoma akcija „Eko skautai“ norima paskatinti gamtoje vasarą besiilsinčius žmones bei visus kitus tausoti bei saugoti aplinką. Akcijos šūkis – „Pramogaukime ir ilsėkimės taip, kad gamtai nebūtų gėda!“. Taip pat siekiama priminti, kad gamtą dera tvarkyti ne tik per pavasario švarinimosi savaitgalius, tačiau nuolat.

REKLAMA

„Vasarą gamtoje praleidžiame daugiausiai laiko. Bet atvykę iškylauti į mišką ar prie ežero dažnai randame kalnus šiukšlių. Juk kur kas maloniau ilsėtis ir pramogauti švarioje aplinkoje ir išvykstant taip pat palikti ją tvarkingą. Todėl raginame gyventojus tapti „Eko skautais“ – nepasididžiuoti ir pamačius ne vietoje paliktas šiukšles jas surinkti“, – dalyvauti akcijoje kviečia PBK Lietuvoje atstovaujančios „Baltic Media Alliance Lietuva“ generalinė direktorė Jolanta Butkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvauti akcijoje labai paprasta – tereikia pasipuošti „Eko skauto“ ženkleliu ir, surinkus gamtoje paliktas šiukšles bei sudėjus jas į „Skubis bio natural“ maišus šiukšlėms, išmesti tam skirtose vietose. Viską reikia užfiksuoti foto arba vaizdo kamera, išmaniuoju telefonu ir medžiagą išpublikuoti internete. Daugiausiai internautų balsų gavusių įrašų ar nuotraukų autoriai laimės po vieną iš 20 Samsung išmaniųjų telefonų.

„Skubis bio natural“ šiukšlių maišai yra draugiški aplinkai. Įprasti maišai suyra tik po 400 metų, o „Skubis bio natural“ dėl sudėtyje esančio specialaus priedo suyra vos per 2 metus“, – ekologiškų maišų privalumus vardina UAB „Ineza“ atstovė Džeirana Liubytė.

Akcijos laimėtojai bus paskelbti 2011.07.22 ir 2011.08.22 . Detalesnę informaciją ir taisykles galima rasti BMA socialinių iniciatyvų svetainėje adresu www.dalinkisgerumu.lt.

Išsaugokite Lietuvos gamtą ateinančioms kartoms!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų