• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka Minske surengė didelę, iš anksto planuotą spaudos konferenciją, kurios vyksta kas pusę metų. Pasak A. Lukašenkos, jo patarėjai siūlę spaudos konferencijos atsisakyti, nes dėl sudėtingos padėties šalyje galį būti daug nemalonių klausimų, tačiau jis norįs per žiniasklaidą pateikti išsamų šalies vaizdą.

REKLAMA
REKLAMA

Ta proga susirinkusiuosius jis pamokė „apie tikruosius žurnalistikos uždavinius“, įskaitant „konstruktyvios visuomeninės nuomonės formavimą“, o kartu pareiškė, kad „didelis subruzdimas vartojimo prekių rinkoje sukurtas aktyviai dalyvaujant kai kurioms žiniasklaidos priemonėms“.

REKLAMA

„Dabar kiek kitokiais metodais siekia įsiūbuoti Baltarusiją, įskaitant tą šiukšlyną, kuris vadinamas internetu. Tai naujas metodas, kuris jau išbandytas kai kuriose šalyse. Susivienykime ir iš šitos padėties išeikime garbingai“, sakė A. Lukašenka.

Jis pareiškė, kad krizei įveikti prireiks kelių mėnesių.

„Pinigų trūksta? Keli mėnesiai, ir mes ištrūksime iš šios padėties. Svarbiausia, kad mes galime patys pasigaminti. O jei apskritai ištiks katastrofa - uždarysime sienas ir pirksime tik tai, ko mums reikia. Tačiau visada mes turime kuo apsirengti ir ką pavalgyti“, pareiškė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, „Baltarusija ėjo savo keliu, ir mes juo eisime“, o susidariusi padėtis nėra pernelyg kritinė. Kai pasaulis kentėjo nuo ekonominės krizės, Baltarusija gyveno „ramiai, krizės mes nepastebėjome“. Tačiau tai valstybei brangiai kainavo, teko išleisti „milijardus iš aukso atsargų“.

„Dabar reikia nusiraminti ir ramiai išgyventi. Tai ne krizė. Pas mus nėra jokios krizės. Pas mus buvo panika ir ažiotažas, kurie sukėlė masinį valiutos pirkimą, o dėl to - staigų kainų šuolį“, sakė A. Lukašenka.

Minsko miesto vykdomasis komitetas uždraudė miesto centre rengti masinius renginius, praneša Belta. Miesto valdžios sprendime kaip draudžiamos vietos susirinkimams, išskyrus oficialias masines eitynes ir demonstracijas, įvardijamos svarbiausios gatvės ir aikštės miesto centre, kartu numatomos keturios kitos nuolatinės vietos susirinkimams rengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Miesto valdžia numato susirinkimų taisykles, įskaitant, pastatų, transporto priemonių ir kitokio turto saugumą, galimybę dirbti įstaigoms ir kad nebūtų trukdoma transportui ir pėstiesiems.

Demokratinių jėgų aktyvistą Ivaną Stasiuką Bresto teismas ketvirtadienį nuteisė dešimčiai parų arešto.

I. Stasiukas buvo sulaikytas vėlų birželio 14-osios vakarą. Milicijos skyriuje jam buvo surašytas administracinis protokolas už smulkųjį chuliganizmą. Kitą dieną I. Stasiukas buvo nuvežtas į Bresto miesto rajono teismą, tačiau jo administracinės bylos svarstymas buvo atidėtas neatvykus liudininkams iš milicijos.

REKLAMA

Sulaikytąjį atvežus atgal į milicijos skyrių, jam buvo pateikti nauji kaltinimai, neva jis įžeidė konvojaus pareigūnus.

„Teisme Ivanas Stasiukas savo kaltės nepripažino. Jis teigė, kad gatvėje milicininkai jį sulaikė be jokio pagrindo, o dėl antro kaltinimo - “kad jokio konflikto nebuvo", BelaPan korespondentui sakė žmogaus teisių gynėjas Romanas Kisliakas .

I. Stasiukas įsitikinęs, kad suėmimu valdžia siekia sutrukdyti jo veiklą socialiniuose tinkluose, per kuriuos pastaruoju metu Baltarusijoje organizuojamos nepaklusnumo akcijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų