• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nusikaltėlių grupuotės pagal aktyvumą Vokietijoje yra 8-9 vietose. Dažniausios lietuvių nusikalstamos veikos šioje šalyje yra prabangių automobilių vagystės, narkotikų, kontrabandinių prekių platinimas, eurų klastojimas, nusikaltimai kibernetinėje erdvėje. Pastebima, kad mažėja iš Lietuvos į Vokietiją dirbti prostitutėmis išvežamų moterų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvoje su darbo vizitu viešinčio Vokietijos federalinės kriminalinės tarybos prezidento Jorgo Cyrkės (Jorg Ziercke), pagrindinė sritis, kur reikėtų intensyvinti bendradarbiavimą su Lietuvos teisėsauga, yra vogtų automobilių nelegalus gabenimas per Lietuvą į Azijos regioną. Šiuo metu nustatyta apie 200 tokių atvejų, iš jų 80 pasitvirtino, kai tariamai vogti automobiliai į Baltarusiją įvežti per Lietuvą. Numatoma stiprinti dvišales pajėgas užkardant automobilių vagystes. Taip pat raginama aktyviau kovoti su pinigų padirbinėjimu. Anot svečio, šiuo metu pinigų padirbinėjimo srityje vykdomi didelės apimties ikiteisminiai tyrimai, vokiečių pareigūnai susiduria su organizuotomis lietuvių grupuotėmis, platinančiomis padirbtus eurus. Tiesa, Vokietijos specialistai negali nustatyti, kurioje šalyje veikia spaustuvė.

REKLAMA

Anot Vokietijos pareigūno, didelis dėmesys turėtų būti skiriamas nusikaltimams internete, nelegaliu būdu įgyto turto nusavinimui.

Nusikalstamumas, ypač organizuotas, tampa ne tik vis labiau internacionalesnis, organizuotas, tačiau jis vis geriau apginkluojamas, pasirengęs“, - žurnalistams po susitikimo su vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu ir Lietuvos policijos generaliniu komisaru Sauliumi Skverneliu sakė J. Cyrkė.

Vokietijos federalinės kriminalinės tarybos prezidentas teigė, kad Lietuvos organizuoto nusikalstamumo grupuotės pagal savo aktyvumą užima 8-9 vietas. Lietuviai platina padirbtus eurus, narkotikus, kontrabandines prekes - cigaretes, vagia automobilius. Tuo tarpu daugelį metų buvusi opi lietuvių merginų ir moterų pardavimo į Vokietiją ir tapimo prostitutėmis problema mažėja.

REKLAMA
REKLAMA

„Per praėjusius metus labai sėkmingai bendradarbiavome šioje srityje, ir prieš kelionę buvau informuotas, kad pasiekėme svarių rezultatų, išardydami organizuoto nusikalstamumo grupuotes, kurios veikė žmonių prekybos, prostitucijos srityje. (...) Taigi, atrodytų, tai dabar nėra pagrindinė problema Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavime, tačiau mes ir toliau stebėsime šią problemą“, - kalbėjo Vokietijos pareigūnas.

J. Cyrkės teigimu, tam įtakos turėjo ir švietimas bei nevyriausybinių organizacijų veikla.

Vokietijoje vienam policijos pareigūnai tenka 350-400 gyventojų. Lietuvoje šis rodiklis siekia 300.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų