REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien ir rytoj dėl jų suėmimo bus kreiptasi į Vilniaus 2-ą teismą.

Kol kas prokuroras Paulius Jablonskas, kuruojantis nusikaltimo tyrimą, atsisako teikti bet kokius duomenis: „Rašykit ką norit. Neteiksim jokių duomenų“.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltinių teigimu, dabar atliekamos kratos kai kuriose, su laidotuvių verslu susijusiose bendrovėse. Kalbama, jog vienai jų vadovauja buvęs kriminalistas.

REKLAMA

Pirmasis įtariamasis sulaikytas dar praėjusį penktadienį. Teismas jį leido suimti trim mėnesiams.

Sulaikytas asmuo – ne boksininkas?

Teisėsaugininkų teigimu, sulaikytas įtariamasis ne boksininkas, o tik jo bendrapavardis.

Teisėsaugininkai, anksčiau narpliojantys įvairių sostinės gaujų padarytus nusikaltimus, teigia, jog „Dambrauskinių“ gaujos lyderis niekada nesigriebdavo nužudymų.

Dažniausiai jis vertėsi prievartaudamas smulkių verslininkų turtą. Ypatingai nuo gaujos veiksmų nukentėjo turgaus prekeiviai. „Jonas reikalavo pinigų už apsaugą, nes tada į sostinę sparčiai brovėsi kaukaziečiai“.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras, turintis tokį pat vardą, kaip ir sportininkas Jonas Dambrauskas sulaikytas praėjusį penktadienį sostinės Antakalnio rajone.

Pavojingas laidotuvių verslas

Advokatas ir miesto Tarybos narys Sergejus Novikovas, kaip įtariama, sugebėjo padėti „pramušti“ sklypą naujoms kapinėms, greta kurių veiktų naujas laidojimo pastatas.

Kai kuriems konkurentams tai ne itin patiko. Teigiama, jog advokatą ne kartą kvietė pasikalbėti į taip vadinamą „strielką“. Tik vietoje ginklų ten švaistytasi nemažais pinigais.

Prokurorai ir policijos pareigūnai kol kas atsivėrė tylos skraiste.

 

Balsas.lt anksčiau pranešė, kad tiriant advokato nužudymą sulaikytas pirmasis įtariamasis  boksininkas Jonas Dambrauskas. Pasak pareigūnų, sportininkas sulaikytas namie. Jis nesipriešino. Per kratą pas jį rastas ginklas, tačiau koks, nutylima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriškis jau anksčiau priklausė nusikalstamai gaujai, pastaruoju metu sukinėjosi laidotuvių versle. Akcijų viename laidojimo biure yra turėjęs ir S.Novikovas. Manoma, jog dėl to ir kilo nesutarimų, mat advokatas ketino parduoti vertingus popierius kitam asmeniui.

Advokatas ir miesto tarybos narys nužudytas birželio 1 dieną sostinės centre, S.Kalinausko gatvėje

Jonas Dambrauskas keturis kartus tapo Lietuvos čempionu, kovėsi ringe  Europos, pasaulio čempionatuose. Tuo pačiu metu būdamas 21–25 metų (nuo 1991-ųjų iki 1995-ųjų) jis buvo banditų gaujos narys.

REKLAMA

Nuo „Vilniaus brigados“ atskilę „dambrauskiniai“ buvo įtariami plėšimais, narkotikų gabenimu ir platinimu, turto prievartavimu, automobilių sprogdinimu, manipuliavimu žemės sklypais Vilniuje. Tik dalis šių nusikaltimų pasiekė teismą.

Įrodyta, kad padirbinėdamas bankų korteles susižėrė apie 3 mln. dolerių.

Dėl advokato S. Novikovo nužudymo Vilniaus pareigūnai sulaikė pirmą įtariamąjį

Advokato ir politiko S. Novikovo nužudymo tyrimas vyksta pagal planą

Advokato S. Novikovo nužudymas: veikė profesionalas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų