• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime vykusioje spaudos konferencijoje Seimo vicepirmininkas A. Kašėta informavo, kad birželio 11 dieną, skubėdamas į renginį Trakų rajone, kelyje Vilnius-Varėna viršijo greitį ir buvo sustabdytas policijos.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras važiavo 170 km./val.  greičiu, tuo tarpu leistinas greitis toje kelio atkarpoje buvo 80 km/val.

REKLAMA

Liberalas pažymėjo, jog pats prašys Seimo narių panaikinti jo teisinę neliečiamybę, kad tyrėjams nebūtų kliūčių išnagrinėti įvykį. „Aš pasiruošęs pats Seimo narius paraginti tą sprendimą priimti“, – sakė jis.

Anot A. Kašėtos, tą dieną buvo keletas renginių, kuriuose jis ketino dalyvauti, tačiau nemano, jog skubėjimas į juos galėtų pateisinti nusižengimą.

„Dėl šio įvykio nuoširdžiai gailiuosi ir visų atsiprašau. Nelaukdamas teisėsaugos veiksmų bei prisiimdamas visą moralinę ir politinę atsakomybę, šiandien paprašiau Seimo pirmininkės atleisti mane iš einamų vicepirmininko pareigų. Taip pat noriu, kad byla dėl greičio viršijimo būtų išnagrinėta kuo skubiau – nesiruošiu slapstytis už Seimo nario imuniteto“, - sakė A. Kašėta.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat prisipažino, kad per 25 metus yra keletą kartų baustas už greičio viršijimą, o pastarąjį kartą – prieš pusmetį.

Birželio 11 d. rytą asmeniniu automobiliu „Škoda Octavia“ A. Kašėta važiavo iš Varėnos į Vilnių, o iš ten planavo pasiekti Rumšiškes (Kaišiadorių r.). Rumšiškėse tądien vyko tremtinių brolijos „Lapteviečiai“ susitikimas, skirtas 70-osioms Lietuvos gyventojų masinių trėmimų metinėms.

Seimo narys A. Kašėta atsistatydinimo iš Seimo vicepirmininko pareigų parlamento vadovei Irenai Degutienei perdavė antradienį ryte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime nario Eligijaus Masiulio teigimu, A. Kašėta dėl šio įvykio tarėsi su frakcija, bet sprendimą priėmė pats. Siūlyti naujo Seimo vicepirmininko frakcija neskubės. „Diskutuosim ir frakcija po diskusijų pasiūlys šias pareigas kitam“, – sakė E. Masiulis.

A. Kašėta lieka dirbti parlamente ir Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijoje, o dėl jo pasitraukimo balsuos Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų