REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seksas turi daug privalumų, ypač, kai yra saugus!

1. SEKSAS MAŽINA SVORĮ

Netgi vidutiniškai 4,5 minučių trukmės seksas sudegina maždaug tiek pat kalorijų, kiek 10 minučių trunkantis važiavimas dviračiu. Tad rinkitės, kas jums maloniau. Be to, lytinio akto metu padidėja hormono kortizolio, kuris aktyvina angliavandenių apykaitą, kiekis.

REKLAMA
REKLAMA

2. SEKSAS TOBULINA FIGŪRĄ

Jei nesustojama ties misionierių poza, tai galima ne tik numesti svorio, bet ir sustiprinti klubų, sėdmenų, rankų bei krūtinės raumenis. Steroidiniai hormonai, kurių taip pat padaugėja sekso metu, padeda suformuoti gražius raumenų reljefus.

REKLAMA

3. SEKSAS PAILGINA GYVENIMĄ

Belfasto Karališkojo universiteto mokslininkai nustatė, kad lytinis aktyvumas turi daug daugiau reikšmės gyvenimo trukmei negu, pavyzdžiui, ekonominė gerovė. Besimylintieji kas antrą dieną gyvens vidutiniškai 10 metų ilgiau negu tie, kurie mylisi tik kartą per savaitę. Orgazmo metu susitraukiant raumenims, apsivalo beveik nejudančios organizmo vietos, pavyzdžiui, pašalinami patogeniniai mikroorganizmai, kurie kaupiasi pilvaplėvės kišenėse ir sukelia infekcijos židinius.

REKLAMA
REKLAMA

4. SEKSAS STIPRINA ŠIRDĮ IR KRAUJAGYSLES

Orgazmo metu veikiant hormonui adrenalinui, kraujospūdis gali pakilti iki 160/120, pulsas gali siekti 160 tvinksnių per minutę – o tai puiki treniruotė širdžiai! Taip pat širdies raumenį treniruoja papildoma estrogenų dozė (moterims), kuri išsiskiria į kraują lytinio akto metu. Taigi seksas – gera infarktų ir insultų profilaktika.

5. SEKSAS PAKELIA INTELEKTO LYGĮ

Pirma, dėl didesnio eritrocitų kiekio smegenys gauna daugiau deguonies, kuris labai svarbus jų darbui. Antra, lytiškai santykiaujant papildomai išskiriama hormonų adrenalino ir testosterono, kurie didina reakcijos greitį, dėmesį ir atmintį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. SEKSAS MAŽINA CHOLESTEROLIO KIEKĮ KRAUJYJE

Už tai reikia dėkoti hormonui estrogenui, kurio kiekis lytinio akto metu ypač padidėja.

7. SEKSAS PALENGVINA PMS (priešmenstruacinį sindromą)

PMS sukelia sutrikęs hormonų balansas, kurį puikiai sutvarko reguliarūs lytiniai santykiai. Prieš orgazmą hipofizė išskiria labai didelę dozę beta lipotropinio hormono, iš kurio susidaro endorfinai – medžiagos, stipriai malšinančios skausmą.

8. SEKSAS PAGERINA MIEGĄ

Lytinio akto pradžioje visi raumenys įsitempia, orgazmo metu intensyviai susitraukia, o tada ateina visiškas atsipalaidavimas. Šis poveikis užtikrina ne tik fiziologinę, bet ir stiprią psichologinę iškrovą. Be to, svaiginančios didelės deguonies dozės ir endorfinų, kaip opiatų, poveikis lemia tai, kad po sekso miegi kaip po narkozės.

REKLAMA

9. SEKSAS SAUGO NUO DEPRESIJOS

Tai galima paaiškinti psichologiniu pasitenkinimu, kurį patiriame po lytinio akto, ir hormonų balanso pokyčiais (ypač endorfinų) bei kai kurių smegenų žievės centrų aktyvinimu.

10. SEKSAS SAUGO NUO PERŠALIMO IR GRIPO

Žmonių, kurie reguliariai mylisi, kraujyje yra 30 proc. daugiau imunoglobulinų, palyginti su tais, kurie susilaiko nuo lytinių santykių. Šie antikūnai pasižymi tuo, kad stiprina imuninę sistemą, taip saugo nuo peršalimo, gripo ir kitų infekcinių ligų. Netgi lūpų pūslelinės (kuri iš esmės yra lytiškai plintanti infekcija) atsiradimas yra atvirkščiai proporcingas lytinio gyvenimo intensyvumui. Beje, atkreipkite dėmesį ir į tai, kad imuninė sistema aktyviausiai veikia naktį, tad vakare ar naktį seksas yra efektyvesnis negu ryte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų