REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas kenkia tavo nagų grožiui? Sužinok, išsiaiškink ir... išgyk! Sveiki nagai – tvirti, glotnūs ir pakankamai elastingi. Tačiau daugelis vidinių ir išorinių veiksnių gali jų išvaizdą pakeisti.

REKLAMA
REKLAMA

Nago plokštelės forma ir spalva gali kisti dėl daugelio priežasčių. Dažniausiai taip nutinka dėl traumos ar grybelinės infekcijos. Kartais iš nago galima spėti ir apie širdies, kraujagyslių, plaučių ligas.Kas keičia nago formą, spalvą, struktūrą?

REKLAMA

•    Grybelis. Jei nagai pagelto, sustorėjo, trupa, būtina kuo skubiau kreiptis į dermatologą, kad padarytų tyrimus, ar nėra grybelio. Ši infekcija užkrečiama, pažeidusi vieną nagą vėliau ima žaloti ir kitus bei odą aplink nagus, todėl delsti negalima. Beje, jei tyrimo atsakymai neigiami, gali būti, jog tokius padarinius sukėlė netinkamai atliktas manikiūras ar nago trauma.

•    Cheminėmis medžiagomis paveikta nago plokštelė taip pat gali neprognozuojamai pakeisti spalvą ir formą, kartais gali nutrupėti net ir visas nagas. Taip paveikia dažikliai, rūgštys, acetonas ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

•    Įvairios lėtinės ligos padidina nago trapumą.

•    Vadinamasis nagų „žydėjimas“ paprastai atsiranda dėl nago paviršiaus pažeidimo arba dėl laikino pirštų kraujotakos sutrikimo.Efektyviausia naminė priemonė, skatinanti nago augimą bei tvirtumą – kasdienės vonelės su jūros druska ir nago masažas su alyvuogių aliejumi prieš naktį. Ryte nagą galima pamasažuoti citrinos žievele, baltąja puse.

Ir vėl nulūžo...

Jei nagai lūžinėja nuolat, galima įtarti, kad organizme trūksta kai kurių svarbių medžiagų. Be abejo, visų pirma vertėtų pagalvoti, ar tik jums nestinga vitaminų A, E, B bei, žinoma, kalcio. Beje, jei nori turėti tvirtus nagus, bent keletą kartų per savaitę rekomenduojama pasmaližiauti želė desertu – šisproduktas labai stiprina nago plokštelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nagų tvirtumą ir žvilgesį atgauti padeda ir aromatinga nuotaiką kelianti citrinos vonelių procedūra, kurią patartina atlikti 2 savaites kasdien. Perpjauk šviežią prinokusią citriną ir suleisk į jos minkštimą pirštų galiukus, kad sultys apsemtų visą nago paviršių. Palaikyk 10 minučių, tada švariai nuplauk nagus ir įmasažuok į juos drėkinamojo rankų kremo.

Nagai sluoksniuojasi

Nagų sluoksniavimasis – pernelyg dažno kontakto su buitine chemija pasekmė. Geriausias būdas užbėgti šiai problemai už akių – kuo daugiau darbų atlikti mūvint apsaugines gumines pirštines. Tačiau jei tau jau prireikė skubios terapijos, nagų grožį gali gelbėti  2 kartus per savaitę nagus ir rankas pamalonindama pašildyto alyvų aliejaus vonele, įlašinus į ją 3-5 lašus jodo. Palaikyk pirštus aliejuje 15 min., tada kruopščiai nušluostyk ir keletą valandų nešlapink.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų