REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Valstijos siekia sukurti „šešėlines“ interneto ir mobiliojo ryšio sistemas, kurios padėtų užsienio disidentams pasipriešinti represiniams režimams.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš būdų, kuriais Egiptas, Sirija ir kitos šalys bando sustabdyti pasipriešinimą režimui – internetinio ryšio nutraukimas, praneša „The New York Times“. Taip disidentai atskiriami nuo pasaulio ir slopinamas jų protestas.

REKLAMA

Tačiau JAV prezidento Baracko Obamos administracija siekia sukurti ir paskleisti tokį „šešėlinį“ interneto ir mobiliųjų telefonų tinklą, kurį disidentai galėtų naudoti pasipriešinimui prieš represines vyriausybes.

Jungtinės Valstijos 2 milijonais JAV dolerių finansavo įrenginio, vadinamo „internetas lagamine“, sukūrimą. Pergabenus tokį lagaminą per sieną, būtų galima greitai sukurti bevielį ryšį, per kurį būtų pasiekiamas pasaulinis tinklas.

„Mes matome, kad yra vis daugiau žmonių, visame pasaulyje besinaudojančių internetu, mobiliaisiais telefonais ir kitomis technologijomis tam, kad jų balsas būtų išgirstas, kad jie galėtų pasipriešinti neteisingumui“, – teigia JAV valstybės sekretorė Hilary Clinton.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų