REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV bendrovė „ZionEyez" pristatė akinius su paslėpta videokamera, didelės raiškos (HD) vaizdą transliuojančius į internetą arba įrašinėjančius į vidinį kaupiklį.

REKLAMA
REKLAMA

Kalifornijos (JAV) bendrovės sukurti akiniai turi rėmeliuose paslėptą 720p HD raiškos vaizdo kamerą, didelio jautrumo mikrofoną, 8 GB vidinę atmintį. Energiją tiekia akiniuose įmontuota įkraunama baterija, kurios talpos pakanka 3 valandų vaizdo įrašymui. Akiniuose taip pat yra ir „Wi-Fi„ bei „Bluetooth“ ryšio mikroschemos, tad filmuojamą vaizdą galima tiesiogiai ar per mobilųjį telefoną transliuoti į internetą, skelbia „Physorg.com".

REKLAMA

Pasak „ZionEyez„, šie akiniai suderinami ir su „Apple“ „iOS„, ir su „Android“ operacinių sistemų išmaniaisiais telefonais. Jei vartotojas nenori transliuoti savo matomo vaizdo į internetą, gali pasirinkti vaizdo įrašymo į vidinę atmintį režimą ir vėliau perkelti nufilmuotą medžiagą į kompiuterį per „microUSB" jungtį.

Pranešama, kad kol kas paruoštas tik „ZionEyez" prototipas, ir dar galutinai neapsispręsta dėl naudojamos techninės įrangos.

REKLAMA
REKLAMA

Jau dabar aišku, kad tokių akinių naudojimas gali sukelti visą aibę su žmonių privatumu susijusių problemų, kadangi „ZionEyez" filmuoja nepastebimai, o tuo gali būti piktnaudžiaujama tam tikrose situacijose, sakoma pranešime. Jei slapčiomis bus filmuojama viešose vietose, teisinių keblumų neiškils, tačiau visai kas kita – jų naudojimas privačiose valdose jų savininkui ar atstovui to nežinant. Nesunku įsivaizduoti situacijų, kai tiesioginė vaizdo transliacija į internetą galėtų turėti rimtų teisinių pasekmių.

„ZionEyez" skelbia pardavinėsianti šnipinėjančius savo akinius už 200 JAV dolerių, išankstiniams užsakymams bus taikoma 50 dolerių nuolaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų