REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje vyks neeilinis IAAF inicijuotas Europos, Azijos ir Balkanų šalių lengvosios atletikos federacijų vadovų susitikimas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Devyniasdešimties metų jubiliejų mininčios Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) istorijoje – neeilinis įvykis. Birželio 14-16 dienomis Palangoje vyks Rytų Europos ir Balkanų šalių lengvosios atletikos vadovų susitikimas, kuriame dalyvaus  ir Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) aukščiausio rango vadovai – prezidentas Lamine Diackas, pirmasis viceprezidentas, pasaulio, olimpinis čempionas ir rekordininkas Sergejus Bubka, viceprezidentas Dahlanas Jumaanas Al–Hamadas, Europos lengvosios atletikos (EA) prezidentas Hansjorgas Wirzas, EA viceprezidentas Karelas Pilny, IAAF tarybos narys Valentinas Balakhnichevas ir kiti.

REKLAMA

Iš viso į Lietuvą planuoja atvykti apie keturiasdešimt aukščiausio rango IAAF pareigūnų ir federacijų vadovų iš 39  pasaulio šalių. Lietuvos LAF atstovaus prezidentas Eimantas Skrabulis.

Tokio lygio susitikimas Lietuvoje organizuojamas pirmą kartą. Jo metu bus aptarti aktualiausi lengvosios atletikos vystymo klausimai, paminėtas Lietuvos lengvosios atletikos 90 metų jubiliejus, taip pat vyks konferencija, skirta artėjančiam 48-ajam IAAF kongresui ir Pasaulio lengvosios atletikos čempionatui, kuris vyks šių metų rugpjūčio mėnesį Pietų Korėjoje, pasirengimui.

REKLAMA
REKLAMA

„Susitikimą Lietuvoje inicijavo Tarptautinė lengvosios atletikos federacija. Mūsų šalies sporto istorijoje tai yra labai reikšmingas įvykis. Sprendimas sukviesti aukščiausio lygio vadovus į Lietuvą rodo, kad tarptautinėje arenoje Lietuvos lengvosios federacijos darbas yra vertinamas  ir gerbiamas“, – sakė Lietuvos LAF generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

Planuojama, kad  susitikime su aukščiausiais pasaulio ir Europos lengvosios atletikos vadovais dalyvaus ir Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Klemensas Rimšelis, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas. Pabendrauti prie apskrito stalo kviečiami ir šalies žurnalistai.

Šiuo metu Tarptautinė lengvosios atletikos federacija vienija 212 šalių. Lietuva IAAF nare tapo 1928 metais, kai mūsų lengvaatlečiai pirmą kartą dalyvavo olimpinėse žaidynėse. Narystė joje buvo atkurta 1991 metų spalio 25 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų