• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Golfo karaliumi tituluojamas 35 metų amerikietis Tigeris Woodsas dėl traumos priverstas praleisti vieną iš keturių pagrindinių golfo turnyrų – „US Open“, rašo welt.de.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą nuo 1994 metų Atvirąsias Amerikos golfo pirmenybes praleisiantis T. Woodsas pastaruoju metu vis dažniau varsto medikų duris. Golfo superžvaigždė ir pirmasis sportininkas milijardierius išgirdo nemalonų sprendimą – kurį laiką jam varžybas teks stebėti iš sirgalių eilių.

REKLAMA

Daugeliui amerikiečių „US Open“ turnyras – svarbiausias metuose. Čia itin gerai juntamas jų patriotizmas. Juo didesnis nusivylimas, kad amerikiečių golfo dievukas praleis birželio 16 – 19 dienomis Betesdoje, Merilando valstijoje, vyksiantį turnyrą.

T. Woodsas tokį sprendimą priėmė dėl skausmų kairės kojos kelyje. Amerikietį skausmai kamuoja jau trejus pastaruosius metus, keturiskart jis jau gulė ant operacinio stalo. Be to, prisidėjo ir problemos su Achilo sausgysle.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu labai nusivylęs, tačiau atėjo ir man laikas paklausyti gydytojų patarimo. Jeigu dalyvaučiau turnyre, rizikuočiau patirti didesnę traumą“, – sakė daugelį metų pasaulio golfo reitingo lyderiu buvęs T. Woodsas.

Teigiama, kad artimiausiu metu amerikietis gali svarstyti ir apie karjeros pabaigą. Paskutinį kartą pagrindinį turnyrą jis laimėjo prieš trejus metus ir planetos reitinge smuktelėjo į 15-ą vietą.

Nepaisant traumų ir nesėkmių varžybose T. Woodsas, anot „Forbes“, išliko daugiausiai uždirbančiu sportininku pasaulyje. Jis per metus savo sąskaitą papildė 75 mln. JAV dolerių (180 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, jo pajamoms žalos nepadarė ir 2009 metų lapkritį nuskambėjęs svetimoteriavimo skandalas. Nuo tada amerikietis nelaimėjo nė vieno turnyro ir nesudarė nė vienos naujos sutarties.

TIK FAKTAI

156 žaidėjai ir viso pasaulio „US Open“ turnyre kovos dėl 7 mln. JAV dolerių prizinio fondo. Tarp favoritų ir kitos žvaigždės – Philas Mickelsonas, Lee Westwoodas ir Rory McIlroy.

T. Woodsas per savo karjerą laimėjo 14 pagrindinių („Major“) turnyrų. 1996 metais profesionalo karjerą pradėjusio amerikiečio sąskaitoje – 97 pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų