REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nemokamas „striptizas“ universitete ir kapinėse

Nors save laikome kukliais katalikais iš Marijos žemės, iškrypėlių Lietuvoje netrūksta. Ypač jie suaktyvėja pavasarį – tai apsinuogina prieš moteris, tai stebi jas pasislėpę viešose išvietėse.

REKLAMA
REKLAMA

Dar neregėtą išpuolį surengė 29 metų šiaulietis Mindaugas B. Eilinį darbo dienos vakarą, apie aštuntą valandą, girtas kaip šiaučius jis svirinėjo didmiesčio centre, pėsčiųjų bulvare, kol jo girtos akys užkliuvo už Šiaulių universiteto Technologijos fakulteto pastato.

REKLAMA

Įžirgliojęs vidun Mindaugas B. ėmė siautėti. Pirmiausia jis įkišo galvą pro budėtojos kambarėlio langelį ir 61 metų budėtojai Tatjanai S. išsakė viską, ką mano apie Šiaulių universitetą. O kadangi manė itin blogai, tai kelias minutes taškėsi rinktiniais keiksmais. Kai Tatjana pabandė nepraustaburnį sugėdinti, šis, paėjęs kelis žingsnius iki vidinių durų, smogė kumščiu į stiklą, jį išmalė ir susižeidė ranką.

REKLAMA
REKLAMA

Po to atėjūnas, pamatęs į jį spoksančias pašiurpusias studentes, ėmė nusirengti. Išsinėręs iš kelnių ir netgi iš trumpikių, jis, tabaluodamas savo „pasididžiavimu“, užlipo laiptais į antrąjį fakulteto aukštą. Ten esantys vakarinių studijų studentai ir studentės, dėstytojai ir valytoja pašiurpę traukėsi atatupsti.

Netrukus budėtojos Tatjanos S. pakviesti į universitetą atvyko policijos patruliai. Šiems teko nemaloni misija – aprengti nesusivokiantį vyriškį ir jį išsivežti į policijos komisariatą. Čia chuliganui buvo nustatytas sunkus (2,67 promilės) girtumas, užvesta byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Nors universitete nemokamą striptizą surengęs Mindaugas B. iki šios viešai dar taip nesielgė, girtas jis tampa piktas ir agresyvus, yra policijos baustas už girtavimą, šlapinimąsi viešose vietose ir išdaužtą stiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išgąsdino mergaites

Anas chuliganas, turintis alkoholizmo problemų, siautėja tik persigėręs – paskui išsiblaivęs neatsimena, ką prikrėtęs. O štai 57 metų benamis Vaidotas Kosčiuška savo apnuoginta varpa moteris ir net mergaites glumina jau mažiausiai ketvirtą kartą.

Gegužės 15-ąją jis pasiautėjo prie Šiaulių santuokų rūmų. Kėblindamas pro šalį apie trečią valandą popiet, V. Kosčiuška pamatė Varpo gatvės kieme žaidžiančias dvi mergaites – 11 ir 12 metų. Be jokio gėdos jausmo iškrypėlis iš kelnių išsitraukė varpą ir ėmė masturbuotis... Mergaitės cypdamos nuskuodė namo ir pasiskundė tėvams.

REKLAMA

Iškviesti policininkai V. Kosciušką sulaikė. Jis akiplėšiškai melavo mergaičių nepastebėjęs, nieko joms nerodęs, o tik eidamas pro Santuokų rūmus prisiminęs, kaip kadaise buvo vedęs, gyveno su žmona, todėl labai panorėjęs pasimasturbuoti.

V. Kosciuška dėl ekshibicionizmo sulaikomas nebe pirmąsyk – baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo jam iškelta jau antrą kartą.

Iškrypėlis nebėgo

Pernai birželį V. Kosciuška baustas už tai, kad apsinuogino prieš moteris senosiose Šiaulių kapinėse. Apie jas pasakojama, kad čia nuo seno vaidenasi, todėl tvarkydama artimųjų kapą Marytė žegnojosi ir vis dairėsi. Netikėtai moteris išgirdo kostelėjimą. Pakėlusi galvą Marytė pamatė netoli jos sustojusį pagyvenusį vyriškį. Staiga šis išsitraukė iš kelnių savo „grožybę“ ir ėmė pasimėgaudamas ja „žaisti“.

REKLAMA

Moteris iškrypėliui užriko nešdintis ir trinktelėjo jam į tarpkojį grėbliuku. Bet nedorėlis visiškai neskubėjo – dar kiek pavaikštinėjo aplink, iš rankos nepaleisdamas savo „žaislo“, ir tik po kelių minučių nupėdino link kitos kapą tvarkančios moters. Čia iškrypėliui dar labiau nepasisekė – ši pagyvenusi moteriškė reagavo visiškai abejingai.

Na o pasipiktinusi Marytė rankinėje susirado mobilųjį ir iškvietė policininkus.

Apsinuogina net sausį

Atvykę patruliai kapinėse sulaikė V. Kosciušką, nė nebandantį bėgti. Įkliuvėliui nustatytas vidutinis girtumas, o moterys policininkams pasiguodė, kad tas pats iškrypėlis prieš jas kapinėse apsinuogina nebe pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijoje išsiaiškinta, jog V. Kosciuška – ekshibicionistas „su stažu“. Pernai sausį, nepaisydamas šalčio, jis savo lytinius organus demonstravo Šiaulių centre, Varpo gatvėje, o rugsėjo mėnesį po apsinuoginimo vėl buvo nutvertas V. Kudirkos pagrindinės mokyklos kieme. Abu kartus iškrypėlis buvo baudžiamas administracine tvarka – baudomis. Na, benamis bedarbis, žinoma, jų nesumokėjo. Kaip nemokėjo baudų nė už tai, jog girtas pažeidė viešąją tvarką, važiavo miesto autobusu be bilietėlio ir ne kartą vagiliavo parduotuvėse.

REKLAMA

Baudžiamas šis ekshibicionistas kaskart prisipažįsta. Atgailauja, pažada moterų nebegąsdinti. Tačiau pasigėręs pažadus užmiršta.

Bus įdomu pažiūrėti, kaip teismas šįkart baus pinigų neturintį ir baudų nemokantį benamį. Kai už apsinuoginimą kapinėse Šiaulių miesto teismas V. Kosciušką buvo nuteisęs nemokamai atidirbti 30 valandų viešųjų darbų, nuteistasis po nuosprendžio su kitais benamiais šaipėsi, jog mielai sutiktų tvarkyti kapines, parkus arba kitas nuošalesnes viešąsias vietas.

Vijo – nepavijo

Birželį paprastai dažnėja ir vojeristų išpuoliai (vojerizmas – tai lytinis nukrypimas, kai seksualiai pasitenkinama slapta stebint kitų lytinius organus arba net sueitį).

REKLAMA

Tačiau kai kurie vojeristai taip ištroškę aštrių pojūčių, kad jiems neužtenka pamatyti pliaže besideginančias moteris. Tokie lenda į viešųjų tualetų duobes, kartais net murkdosi išmatose, kad tik galėtų iš apačios pasigrožėti (neretai jie ir filmuoja) tupinčiomis moterimis.

Išmatų duobėse lindintys vojeristai (nežinia, tas pats, ar keli skirtingi) pernai ir užpernai buvo pastebėti viešajame tualete prie Kuršių nerijos Smiltynės paplūdimio, ties pirmąja perkėla. Jau išsiaiškinta, jog iškrypėliai šiame tualete buvo įsirengę patogią landą iš tualeto užpakalinės pusės bei atramas duobėje, kad nereiktų stovėti išmatose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai birželį šiame tualete tūnantį vojeristą pastebėjo į šį tualetą užsukusi Seimo nario Evaldo Jurkevičiaus žmona, kurią buvo perspėjusios kitos moterys. Apėjęs tualetą ir aptikęs jo landą, E. Jurkevičius iškrypėlį išgąsdino. Nutaikęs momentą, kai seimūnas paėjo į pašalį, kad apžiūrėtų prie tualeto paslėptą vaizdo kamerą, 40–45 metų amžiaus vojeristas iššoko lauk ir leidosi bėgti. Juokingiausia, kad iškrypėlį vijęsis E. Jurkevičius jo nepagavo ir daug kam liko žinomas ne dėl savo veiklos Seime, bet dėl vojeristo gaudynių.

REKLAMA

Tik faktai:

Lytinis nukrypimas (moksliškai dar vadinamas parafilija arba perversija) – tai lytinis elgesys, pasireiškiantis tam tikrai kultūrai ar visuomenei nepriimtinais būdais.

Ypač smerkiami ir įstatymais baudžiami iškrypėliai, kurie geismui tenkinti išnaudoja vaikus (pedofilija), kankina lytinį partnerį prieš jo valią (sadizmas), žmonių spūsčių vietose, paprastai miestų autobusuose, prisispaudžia prie moterų ir lytiniais organais trinasi į jas iki pasitenkinimo (froteurizmas), ekshibicionistai, vojeristai ir t. t.

Iki šiol nėra net vienos nuomonės, kaip bausti iškrypėlius, kurie skaudina aplinkinius. Pavyzdžiui, už nekrofiliją (lytinius santykius su lavonu) JAV Mičigano valstijoje gresia įkalinimas iki gyvos galvos, Džordžijos valstijoje – iki 10 metų, o Pensilvanijos, Kolorado valstijose nekrofilija laikoma tik antrosios klasės baudžiamuoju nusižengimu.

REKLAMA

Yra ir aplinkiniams visiškai nekenkiančių lytinių nukrypimų. Juk koks kieno reikalas, jei žmogus, maudydamasis vonioje, iškiša iš vandens lyties organus ir mėgaujasi ant jų paleidęs bėgioti musę nuplėštais sparneliais (formikofilija) arba kai partneriai abipusiu susitarimu lovoje žaidžia keistokus žaidimus.

O štai homoseksualumo (potraukio į tą pačią lytį) ir biseksualumo (potraukio į abi lytis) po kelis šimtmečius trukusių diskusijų Vakarų šalių psichiatrai nebelaiko lytiniu iškrypimu – šios psichologinės problemos išbrauktos iš ligų sąrašo.

REKLAMA
REKLAMA

Požiūriai į lytinį gyvenimą tebekinta. Dar prieš karą Didžiosios Britanijos cenzoriai reikalaudavo, kad kino filmuose nebūtų jokių sekso scenų, tik bučiniai – ir tai su sąlyga, kad vyras, bučiuojantis moterį, viena koja būtinai remtųsi į žemę. O pažvelkite, kas šiandien rodoma...

Psichologas, Seimo narys Gediminas Navaitis:

Lytinių iškrypimų yra tiek daug, jog visus sunku būtų išvardinti. Tačiau visų jų esmė – potraukis ne asmenybei, ne žmogui, o jo daliai. Pavyzdžiui, vojeristui tereikia pamatyti lytinius organus, ekshibicionistui – sukelti išgąstį apsinuoginus ir t. t. Beje, tikras kleptomanas (turintysis liguistą potraukį vagiliauti) vagia ne dėl pinigų ar daiktų poreikio, o dėl tuo metu jaučiamo lytinio susijaudinimo.

Neretai žmonės, ypač mažiau išprusę, išgirdę apie lytinį sutrikimą turintį žmogų, jį ima niekti, apšaukia bepročiu ir net siūlo fiziškai susidoroti. Bet išprotėjęs, psichiškai nepakaltinamas žmogus nesuvokia savo veiksmų, o turintieji lytinių sutrikimų puikiai supranta, ką daro. Todėl jie baustini už nepriimtiną elgesį, tik ne linčo teismu ar sumušant, nes dar nė viena psichologinė problema neišgydyta smurtaujant ir žeminant.

Tam tikrų ribų turi bet koks, net ir normaliu laikomas elgesys. Pavyzdžiui, niekam nepriimtina, kad moteris su vyru santykiautų viešoje vietoje. Tad turintieji lytinių nukrypimų turėtų valdytis. Jei per sunku – kreiptis pagalbos į psichologą, psichoterapeutą.

Sigitas STASAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų