REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės turi suprasti, kad nors Latvija ir atsigavo po finansų krizės, ekonominė krizė dar nesibaigė. Ji tęsis tol, kol mes galėsime įrodyti, jog sugebame valdyti finansinius ir ekonominius procesus savo šalies viduje, dienraščiui „Diena“ teigė Latvijos centrinio banko prezidentas Ilmaras Rimševičius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot I. Rimševičiaus, jeigu 2012-ųjų metų biudžeto priėmimas bus atidėtas, Latvija neduos ženklų užsienio rinkoms, investuotojams, nesukurs naujų darbo vietų ar pagrindo naujiems mokesčių procesams, taip pat šalis negalės pateisinti savo lūkesčių 2014-aisiais prisijungti prie euro zonos.

REKLAMA

I. Rimševičius dienraščiui sakė, kad, jeigu Latvija sugebės subalansuoti biudžetą, pasiekti 4 proc. ekonomikos augimą, sumažinti nedarbo lygį žemiau 10 proc. ribos ir išlaikyti 2 proc. infliaciją, šalis galės didžiuodamasi svarstyti euro įsivedimą.

„Niekada nepabrėžiau, kad Latvija bet kokiomis priemonėmis privalo įsivesti eurą. Jeigu šalis patenkins kriterijus, ji galės atsipūsti ir apsvarstyti, ar būtina jį įsivesti. Euras nėra stebuklinga lazdelė. Jeigu jis bus įvestas, Latvija netaps pasakų šalimi, o mes - dvigubai turtingesni“, - dėstė I. Rimševičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų