REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodamas į Valstybės kontrolės pateiktą Užsienio reikalų ministerijos (URM) vykdytų statybų finansinio audito ataskaitą, sukėlusią nemažai įtarimų, Seimo Audito komiteto narys Andrius Mazuronis kreipėsi į užsienio reikalų ir teisingumo ministrus.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas prašo paaiškinti, kokiais motyvais remiantis elementaraus statybų ir projektavimo rangos konkurso finansinio audito ataskaita pažymėta grifu „riboto naudojimo“. Anot parlamentaro, panašu, kad tokiu būdu bandoma nuo visuomenės paslėpti galimai neefektyvų, neracionalų ir neskaidrų lėšų panaudojimą.

REKLAMA

„Nors ataskaitos detalių viešinti negaliu, tačiau galiu pasakyti, kad vien URM siekimas neleisti to daryti jau kelia įtarimų. Be to, pagal viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų kiekį ši Valstybės kontrolės atskaita galėtų būti lyginama su Valdovų rūmų finansinio audito ataskaita.

Joje kalbama apie elementarias ministerijos vykdytas naujo pastato statybas, seno pastato rekonstrukciją, požeminės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimą, minimos didelės sumos. Tačiau dėl neaiškių priežasčių ataskaita pažymėta „riboto naudojimo“ grifu. Kyla pagrįstų abejonių, ar tik po šiuo ženklu nėra bandoma paslėpti neskaidrių veiksmų, įstatymo pažeidimų, kurių yra tikrai nemažai. Nuo visuomenės neturėtų būti slepiama, kur ir kaip naudojami jų sumokėti mokesčiai“, – teigė Seimo narys A. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų