REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 14:39 val.) Socialdemokratai prašo patikrinti Ignalinos AE darbuotojų algų pagrįstumą

(Papildyta 14:39 val.) Socialdemokratai prašo patikrinti Ignalinos AE darbuotojų algų pagrįstumą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie neproporcingai didelius atlyginimus, mokamus Ignalinos atominės elektrinės naujiems padalinių vadovams, Seimo socialdemokratų partijos frakcija kreipėsi į Finansų ministeriją. Prašoma, kad ši įpareigotų Centrinę projektų valdymo agentūrą atlikti auditą.

REKLAMA

„Taupančia Vyriausybe save vadinanti konservatorių vykdomoji valdžia nesugeba pažaboti Ignalinos atominėje elektrinėje kaip ant mielių augančių naujų padalinių vadovų atlyginimų ir nepagrįstai didelių išeitinių išmokų vos keletą mėnesių dirbusiems darbuotojams. Žiniasklaidoje kalbama apie tai, jog Ignalinos atominėje elektrinėje priimami nauji darbuotojai, kuriems trūksta patirties energetikos srityje. Priimdama darbuotojus įmonė vadovaujasi savo nustatyta tvarka, tačiau negalima žiūrėti pro pirštus, kai galimai neefektyviai švaistomos ES lėšos“, – mano Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo LSDP frakcija prašo Finansų ministerijos pavesti Centrinei projektų valdymo agentūrai atlikti patikrinimą ir pateikti informaciją dėl Ignalinos atominės elektrinės darbuotojų, tiesiogiai nesusijusių su branduoline energetika, paskyrimo į pareigas bei dėl jų atlyginimų pagrįstumo, kurie mokami iš Europos Sąjungos bei biudžeto lėšų.

„Tikimės, jog Finansų ministerija motyvuos, kodėl taip neproporcingai skiriasi elektrinės senbuvių ir naujai priimtų darbuotojų atlyginimai, paaiškins, ar teisėtai mokamos išeitinės išmokos sąlyginai neseniai priimtiems darbuotojams. Prašome Finansų ministerijos pateikti išvadą dėl ES ir Lietuvos biudžeto lėšų panaudojimo efektyvumo IAE“, – teigė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ignalinos atominėje elektrinėje kyla įtampa. Senbuviai nepatenkinti vis gausėjančia naujokų armija, kuri gauna dešimtis ar net šimtus tūkstančių litų. Neapsikentę inžinieriai kreipėsi į Europos Komisiją su prašymu padidinti algas ir jiems, rašo „Lietuvos rytas“.

Naujasis Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovas Žilvinas Jurkšus pradėjo šeimininkauti iš peties. Elektrinės senbuviai jau nespėja sveikintis su naujais padalinių vadovais. Per mėnesį į elektrinę priimti dirbti aštuoni nauji žmonės. Kai kurie – be jokių konkursų. Be to, nė vienas naujokas nėra susijęs su branduoline energetika. Kiek padirbę naujokai palieka elektrinę. Tačiau jie dėl to nelieja ašarų, nes gauna didžiules, kartais net šimtatūkstantines kompensacijos.

REKLAMA

Į elektrinės generalinio direktoriaus kėdę prieš mėnesį atsisėdęs Ž. Jurkšus kaip vieną savo patarėjų pasikvietė Aidą Šuopį. Pastarasis pasižymėjo tuo, kad pernai keturis mėnesius vadovavo didelių finansinių problemų turinčiai bendrovei „Ranga IV“. Neoficialiomis žiniomis, A. Šuopys į elektrinę pateko energetikos ministro Arvydo Sekmoko iniciatyva. Ž. Jurkšaus patarėjas gauna apie 10 tūkstančių litų mėnesinę algą. Jei vadovybę tenkins rezultatai, alga kils.

A. Šuopys – ne vienintelis asmuo, į atominę elektrinę atėjęs iš bendrovės „Ranga IV“. Prieš du mėnesius elektrinės personalo vadove tapusi Silvija Petrošiūtė–Gailiuvienė taip pat yra dirbusi šioje bendrovėje. Naujajai personalo vadovei buvo paskirtas 16 tūkstančių litų mėnesinis atlyginimas.

REKLAMA

Elektrinės atstovė D. Rimašauskaitė „Lietuvos rytui“ paaiškino, kad pagal galiojančią kolektyvinę sutartį direkcijų direktoriams ir patarėjams atlyginimus nustato pats elektrinės vadovas.

Tokie naujokai elektrinėje vadinami parašiutininkais. Jie esą nuleidžiami valdžios Vilniuje nurodymu, šiek tiek padirba ir atsisveikina su elektrine gavę šimtatūkstantinę kompensaciją. Tuo tarpu nuo elektrinės statybų joje dirbantys inžinieriai turi tenkintis kukliomis algomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų