• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis gilėjant ekonomikos krizei Baltarusijoje, vienijasi opozicija, kuri prognozuoja Aleksandro Lukašenkos prezidentavimo pabaigą. Mat rudenį opozicija tikisi surengti didžiulį mitingą ir pasiekti savo rezultatų. Stipriai nukraujavusi po prezidento rinkimų Baltarusijos opozicija, paleista iš tardymo izoliatorių, nors kai kiti lyderiai jau įkalinti, politiškai sutvirtėjusi – ji vienijasi ir rengiasi masinėms protesto akcijoms.Kylant kainoms ir prastėjant gyvenimo lygiui, neabejojama – nepatenkintųjų Aleksandro Lukašenkos valdžia tik daugės. Opozicija prognozuoja, kad jau rudens pradžioje žmones pakviesti į gatves bus lengviau.

REKLAMA
REKLAMA

Organizaciniai komitetai jau veikia daugiau nei 50 Baltarusijos miestų, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA

„Mūsų tikslas – kad masės žmonių – šimtai tūkstančių – išeitų į gatves ir viešai išsakytų savo reikalavimus. Tai bus tarsi visos Baltarusijos opozicijos veiklos rezultatas. Viešuose susirinkimuose tarsimės, kaip spausti valdžią, kad įvyktų nauji laisvi rinkimai, kad baigtųsi represijos. A. Lukašenka išeis tuomet, kai tauta išeis į gatves“, – kalbėjo Baltarusijos liaudies fronto vadovas Viktoras Ivaškevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„ Aš, ką tik išėjęs iš tardymo izoliatoriaus, padėtį šalyje vertinu kaip optimistinę, viltingą. Iš vienos pusės, mums sunku, nes esame tarp kūjo ir priekalo, iš kitos pusės, tokio paprastų žmonių palaikymo per 20 metų neprisimenu. Žmonės nori permainų“, – teigė Baltarusijos „Jungtinės piliečių partijos“ pirmininkas Anatolis Liabedzka.

Opozicija jau dabar platina skrajutes ir tikisi visuotinio baltarusių palaikymo.

Anot buvusių kandidatų į prezidentus ir opozicijos lyderių, kurių dar laukia teismai, sėsti ir derėtis su A. Lukašenka galima tik tuomet, kai jis paleis visus politinius kalinius. Kitokiu atveju socialinių neramumų ir protesto akcijų rudenį oficialiajam Minskui nepavyks išvengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Lukašenkos teisėsaugos gniaužtuose pabuvęs į prezidentus kandidatavęs Vladimiras Nekliajevas sako, kad opozicija išmoko represijų pamoką.

„Gatvėse tai bus jau ne ta šlubuojanti opozicija, kokia buvo gruodį, o tauta, susivokusi ir mąstanti kitaip nei A. Lukašenka. Gana diktatūros, reikia ištraukti šalį iš duobės“, – sakė jis.

Baltarusijos opozicijos siekius politinį dialogą su A. Lukašenka pradėti tik paleidus politinius kalinius ir juos reabilitavus, palaiko ir Jungtinės Valstijos bei Europos Sąjunga.

R. Lankininkaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų