• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš savaitę priblokšti netikėtos žinios apie iš darželių vejamus būsimus pirmokus, jų tėvai vakar jau galėjo lengviau atsikvėpti. Auklėtojos pranešė: tie ikimokyklinukai, kurie neturi kas juos prižiūrės, vasarą galės lankyti darželį.

REKLAMA
REKLAMA

Atšokę vaikų darželiuose išleistuves būsimieji pirmokai sužinojo, jog ikimokyklinių įstaigų durys jiems užsidaro. Mažųjų tėvai griebėsi už galvų: kur reikės dėti vaikus liepos ir rugpjūčio mėnesiais, jei į darželį jų nepriims?!

REKLAMA

Darželių vadovės, gavusios nurodymus iš Savivaldybės, aiškino gimdytojams, jog taupant lėšas nutarta vasarą nepriimti ikimokyklinukų į darželį.

Vietos jiems nebebus finansuojamos. Kur dėsis šešiamečiai, kai tėvams reikės dirbti, niekam nebuvo svarbu. „Tegul mokosi savarankiškumo“, – susinervinusiai mamai pasakė vieno darželio darbuotoja.

„Palikti vieną vaiką namuose, kai taip dar nebuvo nė karto, ir ramiai išeiti į darbą?“ – „Panevėžio balsui“ skundėsi jauna moteris, atėjusi įdėtiskelbimo, jog ieško auklės.

REKLAMA
REKLAMA

Kitokios išeities ji neįsivaizdavo – giminaičių, močiučių, su kuriomis galėtų palikti būsimą pirmoką, šeima neturi. Kokia bus situacija, jei ir pavyks surasti samdomą auklę, moteris nespėliojo.

Laimei, penktadienį atėjusi į darželį sužinojo, kad padėtis pasikeitė. Auklėtoja pranešė, jog Savivaldybė mažųjų pasigailėjo ir leido, jeigu labai reikia, lankyti darželį dar liepos bei rugpjūčio mėnesiais. Tiesa, visai kitomis sąlygomis nei iki šiol.

Nuo liepos mėnesio visame Panevėžyje lieka dirbti tik šeši vaikų darželiai. Akivaizdu, kad jie bus sausakimši.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyresnioji specialistė Zita Satkauskienė, manoma, kad du vasaros mėnesius šiuos šešis darželius lankys apie 1 500 panevėžiečių vaikų, prie jų prisidės apie 100 būsimųjų pirmokų.

„Tikslesni duomenys bus žinomi kitą savaitę, kai visų darželių darbuotojai surinks informaciją iš tėvų. O tiksliausiai bus aišku birželio pabaigoje, kai pasiryžę vesti vaikus į darželius tėvai susirinks į atvirų durų dienas ir patvirtins, jog tikrai neturi kur dėti vaikų ir ves į darželius juos visą vasarą. Jiems teks pasirašyti sutartis“, – sako Z. Satkauskienė.

REKLAMA

Vyriausioji specialistė teigia, kad kai buvo pranešta, jog ikimokykliniai vaikai nebebus priimami vasarą į darželius, Švietimo skyrių, Savivaldybės administraciją užplūdo susirūpinę tėvai. Nors vasaros metu įstaigos galbūt bus perpildytos, pasvarsčius vis dėlto nuspręsta suteikti galimybę tėvams nepalikti vaikų be priežiūros.

Vasarą dirbsiančio vaikų darželio „Žvaigždutė“ direktorės pavaduotoja Laimutė Petrauskienė sakė dar nežinanti, kiek teks du vasaros mėnesius globoti būsimųjų pirmokų, tačiau tie tėvai, kurie tikrai neturės kur palikti vaikų, galės juos atvesti. Reikia tik, kad ateitų susitarti.

Vaikų darželiuose, kurie vasarą nedirbs, taip pat iki vakar dienos tvyrojo slogi nuotaika.

Naujiena, jog būsimų pirmokų nepaliks už durų, ją kiek praskaidrino. Nors aišku, kad perpildytuose darželiuose sąlygos vargu ar bus idealios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų