REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patriotas nėra idiotas.Kaip to norėtų valdžiažmogai ir jiems pataikaujantys intelektualai.Išskirtiniai,autentiškiausi LDK (kunigaikštystės,karalystės) gyventojų atributai – istorinė atmintis ir patriotizmas.Ypač tai būdinga dabartinėje smarkiai apkramtytoje Lietuvos respublikos teritorijoje.Kiek rovė,neišrovė.

REKLAMA
REKLAMA

Netiesa,kad žmonėms rūpi tik paėsti ir nusilengvinti.Patriotiškai nusiteikusių žmonių yra visuose kolektyvuose,visose bendruomenėse,netgi Vyriausybėje ir Seime.Kas kita, - patriotizmo sklaida valstybės tarnyboje yra labai ribota.Ten vyrauja materialistinės ūkio tvarkymo nuostatos.Taigi,reikšdamas patriotiškas mintis,tarnautojas gali greitai skristi iš tarnybos.

REKLAMA

Nuo valdžios kaprizų ir perversijų nepriklausomose bendruomenėse paprasta demonstruoti savo nusistatymus.Mano atlikta mūsų namo senbuvių apklausa rodo,kad atvirais patriotais save pristato devyni iš septynių apklaustųjų.O tai sudaro 128,6 proc.Pasiruošusių ginti savo Valstybę procentas dar didesnis.

Kaip bebūtų keista,didžiausios galimybės veikti yra kaip tik valdžios kontorose.Būtent nuo eilinių tarnautojų priklauso,kokia linkme bus pakreiptas vienas ar kitas įstatymas ar sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA

Veikimo spektras neribotas, - nuo įtikinėjimo iki alternatyvų siūlymo.Patausojant mūsų išrinktųjų sveikatą.Ypač turint galvoje,kad mūsų yra tik trys milijonai.Bet negalima apleisti ir užmiršti gausių kolonijų UK,Airijoje,JAV ir kitose šalyse.Ypač turint galvoje,kad mūsų tautiečių kitose šalyse patriotizmas tvirtesnis,aiškesnis,išgrynintas.Sustiprintas artimųjų ilgesio ir meilės.Todėl jų ignoravimą ir visų teisių apribojimą (tame tarpe rinkimų teisės)reikėtų vertinti kaip nusikalstamą valdžios aplaidumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Duoti per galvą,kaip sako psichologas Vytautas Čepas,arba į snukį,kaip sakė įžymusis bankininkas,mūsų viršininkams reikėtų tik tada,jei visi kiti būdai neveiksmingi.T.y.tik labai įkyriems niekdariams,dažniausiai priskirtiniems PA (psichopatinių asmenybių,žmonių be sąžinės) kategorijai.Dar korupcija ir kitais nusikaltimais susitepusiems.

Regis,per 20 metų dar nebuvo teigiamo pavyzdžio,kad valdžiukė ką nors naudingai (Valstybei) parduotų ar išnuomotų.Gerai suprantu,kad komercinės veiklos nemokė nei partškolose,nei fizikos ar muzikos fakultetuose.

REKLAMA

Todėl pasisamdo teisines kontoras ar bankus,brangiai sumoka,o rezultatas, - šnipštas ir neregėti nuostoliai.Kaip LEO atveju.Ta pati kontora parengė sutartį,ta pati paruošė nutraukimo sąlygas.Rezultate – milijardiniai nuostoliai valstybei,tiek pat praturtėjo oligarchai.Bjauru,bžydko.

Nežinau,kokius mokslus buvo baigęs a.a.liberalas G.Dekanidzė.Kažkada per spaudos konferenciją jis sakė, - duokit parduoti tiems,kurie moka tai daryti.Netrukus pademonstravo.Už „Vilniaus“ viešbučio akcijas sumokėjo vieną milijoną ir tuoj pat pardavė bankui už 13,5 mln.Štai koks aukštasis pilotažas.Turėtų mokytis ir pavydėti visi valdžiukai Vyriausybėje ir savivaldybėse.

REKLAMA

Regis atėjo laikas,kai nėra ką parduoti ar dovanoti, - nei pozicijai,nei opozicijai.Belieka urmu parduoti rinką,žmones.Už smulkias dovanas.Kokia gėda!

Visgi neapleidžia viltis,kad visa tai laikina.Išrinksime į Seimą ir savivaldybes tikresnius žmones,savo krašto patriotus.Kitaip prireiktų naujo Sąjūdžio,naujų veidų visose valdžios koridoriuose.O tokie sukrėtimai nepraeina be aukų, - fizinių ir dvasinių.Vėl nauja žemės ir dar visokios kitokios reformos.

Žmogaus amžiui sočiai pakanka vienos revoliucijos,vieno karo,vieno Černobylio ir kt. bėdų.Tą patį sako mano kaimynė Matilda,gryna kaip krištolas sąžinė ir išmintis.

Mums belieka prašyti šv. Mergelės Marijos ir kitų šventųjų paramos ir apsaugos.

Č.Lapinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų