• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausių praėjusių metų pasaulio spaudos fotografijos darbų parodaWorld Press Photo 2011“ Vilniaus Lukiškių aikštėje atidaroma birželio 6 d. 16 val. ir veiks iki liepos 3 d. Lankymas nemokamas.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministerijos, Nyderlandų ambasados Lietuvoje ir Vilniaus miesto savivaldybės rengiama paroda kartu yra skirta paminėti Lietuvos ir Nyderlandų diplomatinių santykių atkūrimo 20-metį.

REKLAMA

Parodą atidarys ESBO pirmininkas, Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, Nyderlandų ambasadorius Lietuvoje Joepas Wijnandsas ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

„World Press Photo“ yra ne pelno organizacija, skatinanti profesionalių spaudos fotografų veiklą ir kasmet rengianti spaudos fotografijos konkursą. 2010 metų gruodžio mėnesį 5,7 tūkst. fotografų iš 125 šalių pateikė 109 tūkst. nuotraukų, iš kurių tarptautinė žiuri atrinko 65 nuotraukas ir 2011 m. gegužės 7 d. Amsterdame paskelbė 2011 metų „World Press Photo“ laureatus.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso laureate 1974 metais kategorijoje „Bendrųjų įvykių“ yra tapusi fotografės iš Lietuvos Irenos Giedraitienės nuotrauka, o 1969 metais kategorijoje „Sportas“ laureatu tapo Antanas Ališauskas.

„World Press Photo“ kasmet yra eksponuojama keturiasdešimtyje pasaulio šalių.

Praėjusių metų nugalėtojų nuotraukas galite peržiūrėti čia:

http://www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=blogsection&id=21&Itemid=292&bandwidth=high

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų