REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus keliems mėnesiams iki kovo 11-osios, iki tragiškos stichinės nelaimės, sumo sportas savo ruožtu parklupdė šalį. Sumo kovotojai kaltinami išankstiniais susitarimais, kaip vyks kova, dėl ko legendinė sporto šaka gali likti užnugaryje. Buvo atšaukti du didžiausi sumo čempionatai, kurie lėmė Japonijai 1 trilijono jenų nuostolį, jau nekalbant apie nacionalinio „sporto veido“ išdavimą. Tiek vyriausybė, tiek Japonijos Sumo Asociacija (JSA) neseniai pripažino šį faktą, lemiantį sporto žlugimą, rašo BBC.com.

REKLAMA
REKLAMA

Seni įtarimai

Ilgai šių imtynių korupcija buvo dangstoma, bet šiandien visi įtarimai pasiteisino ir išlindo į dienos šviesą. Seniau buvo pranešimų apie narkotikų vartojimą, apie peštynes ir lupikavimą bare, tada pasigirdo kalbų, kad imtynininkai susiję su Yakuza lažybomis, visi šie faktai paviešinti 1953 metais. Galiausiai visuomenę šokiravo kalbos, kad 21 imtynininkai buvo iš anksto nutarę kovos baigtį ir suderinę kovotojų poras.

REKLAMA

Didysis Žudikas

„Imtynininkai prieš treniruotes nevalgo, antraip juos supykintų“, - sako organizacijos atstovas. Pavyzdžiui Didysis Žudikas gavo šią pravardę dėl savo rekordinio maisto kiekio suvartojimo. Per savo karjerą jis „nuvertė“ daugiausiai imtynininkų sporto istorijoje.  Anksčiau jis buvo vienas iš silpnesnių kovotojų, kas suteikė jam paskatą pasiekti daugiau nei kiti, ir tapti galinguoju Yokozuna.

Tvirta meilė

Akinoshima nepaleidžia bambukinės lazdos iš rankų, ne todėl, kad ji padėtų jam vaikščioti, bet kad suduotų stiprius smūgius imtynininkams per treniruotes. „Jeigu įtariu kurį nors iš imtynininkų sukčiaujant, iškart pasiūlau jam įvykdyti hara-kiri ir mirti.“ Taip 23 vyrams buvo uždrausta dalyvauti turnyruose.

REKLAMA
REKLAMA

Atsistatydinimas

Daugybė „porų suderinamumo“ testų buvo atliekami praėjusį mėnesį Tokijuje. Tai nebuvo viešas renginys, nebuvo jokių rėmėjų ar prizų laimėtojams. Po JSA techninio patikrinimo turnyro į viršų iškilo Yokozuna Hakuho, kuris atitiko Asashoryu reikalavimus, tačiau vėliau didysis čempionas buvo paprašytas atsistatydinti, kai vienam vyrui sulaužė nosį Nishi-Azabu naktiniame klube. Pačiam Hakuho paskutiniosios dvi pergalės buvo labiau žeminančios nei garbingos. Jis negavo trokštamo čempiono puodelio, bet tik simbolinę laimėtojo vėliavėlę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sumo dvasia

Geriausias šių laikų kovotojas Yokozuna sakė: „Tai, kas nepavyko ringe, reikia taisyti ringe“. Tokiu būdu ir Japonija šiandien bando atsistatyti po žiaurios stichijos ir atgaivinti nacionalinį sportą. Pats Akinoshima, stebėdamas savo imtynininkų susirėmimus, pasakė: "Visa tai ne kas kita, kaip kiaulių imtynės".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų