REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys Panevėžio miesto mokyklos – Gamtos, A.Lipniūno ir Skaistakalnio pagrindinės – už aktyvų dalyvavimą gamtosaugos mokyklų programoje apdovanotos Žaliosiomis vėliavomis ir sertifikatais. A.Lipniūno pagrindinėje mokykloje vykusiame apdovanojimų įteikimo renginyje įstaigas pasveikino Lietuvos žaliųjų judėjimo Gamtosauginių mokyklų programos koordinatorius Renaldas Rimavičius, Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Janina Gaidžiūnaitė, Ekologijos skyriaus vyresnysis specialistas Valdas Mačikėnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad mūsų miesto moksleiviams svarbu, kokioje aplinkoje gyvena. Ir tai įrodo konkrečiais darbais aplinkai gerinti. Ačiū į šią veiklą vaikus įtraukusiems pedagogams“, – sakė Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja J.Gaidžiūnaitė.

REKLAMA

Žalioji vėliava ir sertifikatas Gamtos mokyklai įteikti antrą, Skaistakalnio – šeštą, A.Lipniūno – septintą kartą. Žalioji vėliava suteikiama vieniems metams, todėl gavusi šį tarptautinį apdovanojimą mokykla turi tęsti savo pradėtą darbą, norėdama ją turėti ir kitąmet.

Pavyzdžiui, per šiuos mokslo metus Skaistakalnio mokykla gamtosaugos temas integravo į mokomuosius dalykus, rengė parodas, dalyvavo „Darom“ akcijoje, Panevėžio regiono kūrybinėje parodoje-akcijoje „Rudens kraitelė“ ir kt., vaikai pratinami rūpintis žiemojančiais paukščiais, saugoti aplinką, sveikai gyventi. Mokykloje tradicija yra pažymėti Dieną be automobilio, Pasaulinę gyvūnų dieną, Pasaulinę Žemės dieną. Be to, renkama makulatūra, baterijos, mokomasi taupyti vandenį, energiją ir tą skatinami daryti aplinkiniai.

Gamtosaugos mokyklų programa – nuo 1994 metų įgyvendinama viena iš tarptautinio Aplinkosaugos švietimo fondo programų, ja siekiama jaunus žmones įtraukti į gamtosaugos problemų sprendimus. Programa orientuoja moksleivius į praktinę gamtosauginę veiklą, ugdo mokinių kūrybiškumą, suteikia galimybę užmegzti ryšius su kitų šalių mokyklomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų