REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Vyriausybės ir Energetikos ministerijos vadovai viešai tvirtina, kad derybose su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“ dar iki šių metų rudens tikimasi susitarti dėl mažesnės Lietuvai parduodamų dujų kainos, neoficialioje aplinkoje tik spėliojama, kodėl derybos nevyksta, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Spėliojama, ar „Gazpromo“ derybų entuziazmas atšalo laikinai dėl svarbių koncerno vidaus pertvarkų. Prieš pusantro mėnesio koncerno vadovybės sprendimu eksporto operacijų valdymas buvo perduotas kito „Gazpromo“ valdybos vicepirmininko Aleksandro Medvedevo ir jo vadovaujamos antrinės bendrovės „Gazprom Export“ žiniai, tačiau bendrus tiek buvusios Sovietų Sąjungos šalims, tiek Vakarų Europai taikomus eksporto politikos principus žadama sukurti iki metų pabaigos.

REKLAMA

Kita vertus, neatmetama tikimybė, kad tokia gali būti „Gazpromo“ derybininkų taktika. Tikintis, esą artėjant šildymo sezonui Lietuvos Vyriausybė bus labiau sukalbama dėl visuomenės ir politinės opozicijos spaudimo.

Trečia neoficialiai įvardijama tikimybė - audringą veiklą ES šalyse ir Europos Komisijoje (EK) išvysčiusi Rusija vis dar tikisi „nulaužti“ III ES energetikos paketą ir susitarti, kad „Gazprom“ laisvai veiktų ES teritorijoje, tačiau už ES teisės ribų.

Kitaip tariant, Rusija siekia, kad „Gazprom“ ir toliau valdytų ES teritorijoje nutiestus dujotakius. Tačiau ES gamtinių dujų vidaus rinką reguliuojanti direktyva ir reglamentas reikalauja atskirti magistralinių dujotakių valdymą nuo gamtinių dujų tiekimo verslo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų