REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas geriausių visų laikų šalies ledo ritulininkų, Šiaurės Amerikos nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) New Jersey „Devils“ klubo ledo ritulininkas Dainius Zubrus į Lietuvą sugrįžo su įspūdingomis lauktuvėmis, praneša hockey.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Kelios dienos prieš sugrįžtant Dainiui Lietuvą pasiekė 50 ledo ritulio aprangų komplektų, kurių vertė beveik 100 tūkstančių litų. Siuntoje yra įvairių dydžių aprangos komplektai vaikams, taip pat keli komplektai jauniesiems vartininkams.

REKLAMA

Aprangos komplektai bus įteikti Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygoje (NVLRL) dalyvaujančioms Lietuvos  ledo ritulio mokykloms. Pernai NVLRL prezidentu išrinktas D.Zubrus  jau antrą kartą pasinaudojo galimybe per Šiaurės Amerikos ledo ritulininkų profesionalų asociaciją skirti paramą jauniesiems ledo ritulininkams. D.Zubrui asmeninių pažinčių dėka pavyko įrodyti, jog didžiulė parama vėl turi būti skirta Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 31 dieną, antradienį, 12 valandą, Vilniaus „Akropolyje“ esančiose „Geležinio vilko“  ledo ritulio mokyklos patalpose įvyks NVLRL prezidento Dainiaus Zubraus spaudos konferencija, kurioje ledo ritulininkas  papasakos apie praėjusį sezoną ir apie naujus vaikų lygos planus Lietuvoje.

Nacionalinė vaikų ledo ritulio lyga prieš pora mėnesių baigė antrąjį sezoną. Per penkis mėnesius lygoje sužaista beveik 250 rungtynių NVLRL rungtyniavo 27 komandos iš trijų valstybių – 19 iš Lietuvos, 2 iš Latvijos ir 6 iš Kaliningrado srities (Rusija). Lyga sukaupė 360 tūkst. litų biudžetą, iš kurio net 100 tūkst. buvo skirta Lietuvos komandų premijoms ir paramai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NVLRL pėdomis pasekė ir suaugusieji. Praėjusį rudenį įkurta Nacionalinė ledo ritulio lyga (NLRL) suvienijo 27 Lietuvos komandas, kurios per pirmąjį sezoną sužaidė 180 rungtynių. Antrajame NLRL sezone tikimasi išvysti Kaliningrado (Rusija) ir Latvijos ledo ritulio komandas.

Jau  14 sezoną NHL sužaidęs D.Zubrus su komanda nepateko į atkrintamąsias NHL varžybas, nors prieš sezoną „Devils“ klubas buvo laikomas vienu lygos favoritų.

Nesėkmingai D.Zubrui susiklostė ir sezono pabaiga, kai lietuvis jau žinojo, jog su komanda nepateks į atkrintamąsias varžybas ir ruošėsi ginti Lietuvos rinktinės garbę Ukrainoje vykusiame pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre. Tačiau likus kelioms savaitėms iki rinktinės pasirodymo, D.Zubrus rungtynėse patyrė peties traumą ir viltys vėl apsivilkti rinktinės marškinėlius sužlugo.  Be komandos  lyderio rungtyniavusi Lietuvos rinktinė įveikė tik Estijos ledo ritulininkus ir liko priešpaskutinė, tačiau išsaugojo vietą divizione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų