REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karių žmonų Penelopių klubas ir taip pat pavadinta interneto svetainė ypatingą dėmesį skiria toms moterims, kurių vyrai tarnavo, tarnauja ar ruošiasi tarnauti misijose užsienyje. Penktadienio vakarą Karaliaus Mindaugo bataliono valgykloje vyko ypatingas renginys – buvo švenčiamos karių žmonų klubo pirmosios įkūrimo metinės. Penelopių klubo įkūrėja Rūta Putnikienė sako, jog šią šventę organizavo tryliktosios Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės PAG-13 karių šeimų paramos grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Gimtadienis – Panevėžyje

Į vakaronę susirinko karių šeimų nariai ir visi kartu kepė didžiulį obuolių pyragą, bendravo prie kavos ar arbatos puodelio.

REKLAMA

„Tikimės, kad obuolinis Penelopių klubo gimtadienis bus bendravimo su visomis karių šeimomis pradžia. Grupė žada apsilankyti ir kituose didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Šiauliuose – ir visuose šiuose susitikimuose taip pat kepti po obuolių pyragą. Daugiausia PAG-13 karių artimųjų gyvena Panevėžyje, todėl nuo šio miesto ir prasideda šeimų bendravimo estafetė“, – sako R. Putnikienė.

Bendrauja kasdien

Lietuvos kariuomenė jau beveik septyniolika metų dalyvauja tarptautinėse operacijose. Per tą laiką daug karių šeimų patyrė ilgus išsiskyrimus ir, deja, ne visos šiuos išbandymus atlaikė.

REKLAMA
REKLAMA

R. Putnikienė sako, kad klubo pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai. „Juk Penelopės vardas nuo seno laikomas taurios sutuoktinių ištikimybės simboliu: Odisėjo žmona Penelopė dvidešimt metų ištikimai laukė vyro grįžtant“, – sako moteris.

Į Afganistaną išlydėjus Karaliaus Mindaugo bataliono pagrindu suformuotą Goro provincijos atkūrimo grupės 13-ąją pamainą, klube ypač aktyvios tapo Panevėžio penelopės.

„Moterys žino, kaip nelengva išleisti savo vyrą pusei metų į karinę misiją toli nuo Lietuvos. Juk joms tuomet ne tik tenka rūpintis šeima vienoms pačioms: ypač sunku psichologiškai, kai išgyvenamas ir ilgesys, ir nerimas dėl savo artimo žmogaus gyvybės ir sveikatos“, – pasakoja R. Putnikienė. Ji prisipažino, jog tokiu išsiskyrimo su vyru momentu ir kilo mintis rasti į save panašių likimo draugių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penelopių klubo interneto puslapis ir gimė tam, kad karių žmonos galėtų bendrauti, sužinoti reikiamą informaciją ir kartu laukti, kad pusės metų misija prabėgtų kuo greičiau“, – sako panevėžietė kario žmona.

Gyvuos, kol bus smagu

Internetas – puiki išeitis norintiesiems bendrauti. Per vienus gyvavimo metus Penelopių klubas išplėtė narių ratą, klubo forume suintensyvėjo diskusijos įvairiomis temomis – ir apie kariuomenę, ir apie paprastus moteriškus rūpesčius. Čia aptariami net vestuvių planavimo klausimai, vaikų gimimai, valgių gaminimas – pasisakyta net 125 temomis.

REKLAMA

„O kai vyrai misijoje, dalijamės patarimais, ką dėti į siuntinį į Afganistaną ar kaip sutikti grįžtantį vyrą po misijos“, – pasakoja R. Putnikienė.

Šiuo metu klube – beveik 180 narių. Forume Penelopių klubo narių bendravimo nemato pašalinės akys, skaityti pasisakymus galima tik registruotiems vartotojams. Visi nauji nariai registruojantis prašomi nurodyti tikrąjį vardą ir pavardę. Nauji nariai į klubą priimami patvirtinus moderatoriui.

Nenorintieji registruotis gali skaityti Penelopių klube esančias naujienas, peržiūrėti nuotraukas, filmukus ar specialiai šiam puslapiui parašytus straipsnius. Svetainė yra kuriama visuomeniniais pagrindais.

REKLAMA

R. Putnikienė sako, kad Penelopių klubas nėra formali organizacija. „Tai labiau bendruomenė, gyvuosianti tol, kol mums bus smagu kartu“, – sako klubo įkūrėja ir pabrėžia, kad klubo veikla jau senokai peržengė interneto ribas: ne kartą moterys buvo susitikusios, dalyvavo renginiuose, bendravo.

Penelopės turi jau ir savo atributiką – sukurti puikų įvertinimą ir didelį susidomėjimą sukėlę vyriški marškinėliai su užrašu „Aš myliu savo Penelopę“ ir moteriški – „Ištekėjusi už Lietuvos kariuomenės“.

Vitalija JALIANIAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų