• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nors lietuviai mėgsta girtis, kad esame aludarių kraštas, vyndarystės tradicijos mūsų kultūrai nėra svetimos, o domėjimasis lietuviškais ir užsienyje gaminamais vynais, vyno degustavimo kultūra ir kulinarija didėja. Anot parodos organizatorių, vyno pažinimas yra praktinis užsiėmimas, todėl parodos metu bus degustuojami keli šimtai skirtingų pavadinimų vynų.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės gyventojai ir miesto svečiai gegužės 27-28 dienomis laukiami Šiuolaikinio Meno Centre (ŠMC) Vilniuje, kur vyksta jau septintoji Lietuvoje „Vyno dienos. Vilnius 2011“. Tai didžiausias Baltijos šalyse vyno paroda, kurioje pristatomi ne tik Lietuvos gamintojų vynai, bet organizatoriai sukvietė vyndarius iš įvairių vyną gaminančių šalių – Prancūzijos, Australijos, Austrijos, Argentinos, Čilės.

REKLAMA

Parodos lankytojai ne tik turės proga susipažinti su įvairių šalių vyndarių produkcija, pasikonsultuoti su vyno žinovais, bet  parodos „Vyno dienos. Vilnius 2011“ metu vyks specialūs seminarai, skirti vyno mylėtojams bei restoranų, kavinių, viešbučių vadovams, vyno pardavėjams ir parduotuvių konsultantams.

Šiemet parodos rengėjai siūlo lankytojams užsukti į temines degustacijas, seminarus apie vynininkystę,  vynininkystės šalis, vynuoges.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyno dienos. Vilnius 2011“ kviečia lankytojus ne tik į degustacijas ir seminarus, bet parodoje bus  rodomi dokumentiniai ir meniniai kino filmus vyno tema, bei iš  Lietuvos fotomeninkų sąjungos fondų bus surengta fotografo Antano Miežansko paroda „Devintojo dešimtmečio natiurmortai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų