REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinės vaikų teisių gynimo dienos proga, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija ir prekių vaikams parduotuvių tinklą valdanti UAB „Kotryna“ kviečia visuomenę nelikti abejinga ir, atsisakant nereikalingų vaikiškų daiktų, padėti skurstantiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Raudonajam Kryžiui aukoti nebenaudojamus vaikiškus drabužius, žaislus, išaugtus vežimėlius, kėdutes ir pan. žmonės kviečiami nuo gegužės 27 iki birželio 3 d., atnešant daiktus į bet kurią „Kotrynos“, „Čipollino“, „BabyCity“ ir „Vaikų miestas“ parduotuvę Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ar Panevėžyje. Paramą Raudonasis Kryžius skirs vaikų globos namams, socialiai remtinoms daugiavaikėms šeimoms ir vienišoms mamoms.

REKLAMA

Bendrovės „Kotryna“ mažmeninės prekybos vadovo Laimono Baziliaus teigimu, parduotuvėse jau įrengtos specialios dėžės labdarai, o kiekvienam paaukojusiam bus atsidėkojama nuolaidomis perkant naujus daiktus. „Kiekvienos vaikus auginančios šeimos namuose anksčiau ar vėliau susikaupia kalnai išaugtų drabužių ir pabodusių žaislų, kuriuos išmesti gaila, o atiduoti nėra kam“, – sako L. Bazilius. Tinklo parduotuvėse pirkėjams yra siūloma senus vaikiškus daiktus paaukoti labdaros organizacijoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Tėvai gali ateiti kartu su vaiku ir įmesti seną žaislą į labdaros dėžę, o už gerą darbą – vaiką apdovanoti nauja norima preke, – teigia L. Bazilius. – Tokiu būdu šeimos ne tik padės kitoms šeimoms, bet ir ugdys vaiko sąmoningumą apie dalinimąsi ir pagalbą kitiems.“

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos socialinės paramos ir slaugos vyr. administratorės Zitos Juškienės teigimu, nors lietuviai yra dosnūs, ir kuo toliau – tuo daugiau aukoja, dažniausiai tai daro pavieniui arba su kolegomis. „Tai – pirmas kartas, kai privati bendrovė prie aukojimo prisijungti kviečia visą visuomenę“, – sako Z. Juškienė. Šiuo metu Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijai labiausiai trūksta vaikiškų vežimėlių, nešioklių, vaikiškų drabužėlių ir žaislų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų