• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbus Europos Komisijos (EK) duomenis apie gyventojų sekimą, premjeras sukritikavo šalies žinybas, nežinančias, kiek asmenų yra sekama iš tikro.

REKLAMA
REKLAMA

„Blogai, kad mūsų institucijos, atitinkamos žinybos – duomenų apsaugos žinybos ar kitos žinybos – nesugeba tinkamai suskaičiuoti tokių dalykų, kurie yra labai svarbūs saugant ir ginant pamatines žmogaus konstitucines teises.

REKLAMA

Po to mes patys atrodome šiek tiek juokingai ar graudžiai juokingai, kai aiškiname, kad tie duomenys, kuriuos skelbia Europos Sąjungos institucijos, yra netikslūs ir tariamai dėl to kalta ES skaičiavimo metodika. Turime susitvarkyti, žinoti, kokią turime situaciją, ir, jeigu situacija viršija ES vidurkius, normas, kalbu apie pasiklausymo situaciją, žinant tikslią statistiką, iš tikrųjų turime imtis priemonių ir prisiminti, kad prieš 20 metų siekėme laisvės ir žmogaus teisių ir konstitucinės demokratijos ne tam, kad po 20 metų staiga pamatytumėme, kad gyvename policinėje valstybėje“, – ketvirtadienio rytą „Žinių radijuje“ kalbėjo ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu viešai pasirodė Europos Komisijos informacija, kad 2008 metais teisėsauga 85 315 kartų kreipėsi į komunikacijos operatorius dėl duomenų pateikimo.

Trečiadienį posėdžiavęs Seimo Žmogaus teisių komitetas sutarė teikti Seimui Operatyvinės veiklos įstatymo pataisą, kuri įpareigotų pareigūnus raštiškai informuoti tuos žmones, kurie buvo sekami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų