REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinę be žinios dingusių vaikų dieną atkreiptas dėmesys į didėjančius pavojus nepilnamečiams elektroninėje erdvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Seime surengtas trijų dienų seminaras „Tyrimai ir baudžiamasis persekiojimas dėl vaikų seksualinės prievartos internete.“ Talkinant Žmogaus teisių komitetui, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Strateginio policijos klausimų skyriaus, Europos policijos tinklo EUROPOL nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrėjai ir ekspertai tarėsi, kaip pagerinti Rytų Europos teisėsaugos pareigūnų gebėjimus atskleidžiant, tiriant ir vykdant baudžiamąjį persekiojimą dėl vaikų seksualinio išnaudojimo internete, stiprinant teisėsaugos institucijų tarptautinį bendradarbiavimą ir koordinavimą.

REKLAMA

Pasak Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės, svarbiausias seminaro tikslas – plėsti tarptautinį bendradarbiavimą, nes pavojai internete yra globalūs. „Nusikaltimai seksualinio išnaudojimo ir pornografijos platinimo internete nėra vienos valstybės reikalas, nes internetas sienų neturi. Lietuvoje mes tokių bylų turime minimaliai, todėl svarbu, kad gautume tarptautinės pagalbos iš ekspertų, kurie šioje srityje dirba“, – aiškino E. Žiobienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovė akcentavo, kad be dabartinių seksualinės prievartos prieš vaikus tendencijų apžvalgos ir nacionalinių teisės aktų spragų identifikavimo, svarbu dalintis gerąja praktika nustatant svetaines, kuriose yra vaikų išnaudojimo medžiaga, ir identifikuojant vaikus aukas.

„Reikia suprasti, kad internete tyko tokie patys pavojai, kaip ir gatvėje. Blogiausia, kad vaikai patenka į savotiškus suaugusiųjų spąstus“, – aiškino šiuo metu su finansavimo sunkumais susidūrusios ir patalpų beieškančios pagalbos tarnybos „Vaikų linija“ vadovas Robertas Povilaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis nurodė, kad šeimos nariai turėtų džiaugtis ir siekti, kad vaikai neslėptų savo rūpesčių ir jais pasidalintų. Tuomet, pasak R. Povilaičio, pavyktų užbėgti daugeliui nelaimių už akių.

Po pietų Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo rūmų Dingusių žmonių šeimų paramos centras, globojant Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijai, kviečia į tarptautinei be žinios dingusių vaikų dienai skirtą renginį „Nebėk iš namų“.

Susirinkusiuosius sveikins JAV ambasados kultūros atašė Nicholas Hershas, veiks kūrybinės moksleivių dirbtuvės, bus sukurtas bendras vaikų piešinys temomis „Nebėk iš namų“ ir „Pasiklydę virtualiame pasaulyje“.

Taip pat skaitykite:

Dingę vaikai – neužgyjanti žaizda


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų